Люблю піцу і експериментую з тістом. Звичайно, хороша піца - це майже завжди холодна ферментація, не завжди є на це час.
Сьогодні рецепт від Каті саме такий - довгий.
1 етап. 177 гр води + 177 гр борошна + 1.25 гр сухих дріжджів - змішати і залишити на 2 години.
2 етап. Додати 320 гр борошна + 208 гр води + 3.2 гр сухих дріжджів + 1,2 гр цукру - вимішуємо 5 хв на 2 швидкості кітчена, залишаєм на 30 хв на паузу.
3 етап. Додаємо 7 гр солі - вимішуємо на 2 швидкості поки все тісто не збереться в одне ціле. Зразу кажу, це зайняло в мне більше 10 хв, тісто почало нагріватися, проте в один той шар таки не зібралося, додала 13 гр оливокової олії - знову вимішуємо, треба щоб все зібралося на крюк.
Я просто ще трохи відбила об стіл складаючи. Залишила на 30 хв накривши лотком. Потім зробила ламінування. Змочила стіл водою і розтягнула максимально тісто, зібрала. Через 30 хв знову зробила складування. Поставила у лотку в холодильник на нижню полицю.
На 2 день. Ділимо на 3 частини, формуємо кожну у шар, залишаємо на 1 год.
Духовка з дечкою паралельно нагрівається до макс температури. Формуємо тісто на семолі.
Немає коментарів:
Дописати коментар