понеділок, 13 червня 2016 р.

Пиріжки із шпинатом і сиром

Літо найкраща пора для таких пиріжків. Фета або бринза, домашній сир, пармезан чи звичайна гауда, все що знайдеться у вашому холодильнику можна утилізувати у пиріжках.


Готувала по цьому рецепту
отже для тіста:
70 г вершкового масла
125 мл води
1+1/ ст. муки (стакан 250 мл)
мука для роботи
щіпка солі і щіпка цукру
1 яйце

Отже, готуємо заварне тісто. Наливаємо воду у кастрюльку, додаємо сіль, цукор і масло. Доводимо помішуючи до кипіння і повного розчинення масла. Знімаєо з вогню і зразу кидаємо стакан муки, тепер потрібно швидко вимішати, щоб мука повністю заварилася. Далі підсипаємо муку за потреби. Чому так пишу, тому що кожна мука по різному себе веде, має різну кількість клейковини. Тобто тісто у нас має вийти м'яке, пластичне. Додаємо яйце і ще раз добре вимішуємо. Краще це робити міксером, тому що лопаткою трохи важкувато, але вже як вийде. Залишаємо тісто на 20 хв на столі, а тоді загортаємо у плівку і кладемо в холодильник.

Начинка:
200 гр шпинату
80-100 гр сиру фета
2-3 ст.л. пармезану
1/2 ст. пряної зелені (петрушка, укроп)
зелена цибуля за бажанням
1 ст.л. муки
сіль, перець
яйце (можна використати половину в начинку, а половину залишити для обмазування пиріжків)

Свіжий шпинат пробланшувати в киплячій підсоленій воді протягом хвилини. Відкинути на сито і добре віджати. Мілко нарізати. В миску розкришити сир фета чи бринзу, додати тертий сир, зелень. За потреби посолити, додати перцю і трохи муки, щоб начинка була менш волога.

Готуємо пиріжки:
Дістаємо наше тісто на поверхню присипану мукою. Зверху теж припопрошуємо мукою (качалку теж) і розкачуємо у пласт приблизно 3-4 мм. Будьте обережні, тісто дуже легко розкачується, а тому може пристати до поверхні. Краще ще раз притрусити мукою. Вирізаємо кружочки (в мене широкий стакан), кладемо по 1 ст. л. начинки і защіпуємо краї. Можна ще змазати краї яйцем. Далі викладаємо на деко і зверху теж змазуємо яйцем.

Випікаємо при температурі 200 градусів орієнтовно 20 хв.






Немає коментарів:

Дописати коментар