На своє день народження вперше вирішила приготувати мусовий торт із зеркальною глазур'ю. Захотілось чогось літнього і легкого.
Отже рецепта як такого немає, готувала із збірних.За мотивами цього http://www.zhizn-vkusnaja.com.ua/2015/12/tort-novyj-god-shampanskoe-klubnika-recept.html#more
Бісквіт Вікторія просочений кавою, наверх ганаш з білого шоколаду, далі слой мусу з білого шоколаду, далі слой ягідного конфі, і заливається все мусом з ягід.
Відразу скажу про помилки. Ягідне конфі трохи погано застигло, ягідний мус мав бути лише по бокам, але я не розрахувала і замість того щоб зверху був бісквіт (дно), в мене вийшов зверху мус.
Дзеркальна глазур вдалася як на перший раз, але можна було б зробити насиченішу. Глазур на фото лопнула, але це сталося лише через те що у мене не було кільця і робила торт у формі роз'ємній, а зверху там маленький бортик вийшов.
Отже.
Бісквіт Вікторія:
Масло - 125 грам
Цукор - 125 грам
Мука - 125 грам
розрихлювач 4 гр
яйця 2 шт.
цедра лимону
ванільний екстракт 1 ч.л.
Збиваємо м"яке масло з цукром 5 хв, по одному додаємо яйця, збиваючи. Далі вмішуємо муку попередньо розмішану з розрихлювачем. Додаємо цедру та екстракт.
У форму (у мене 20 см, алепотім обрізаю) кладу пергамент на дно Випікаємо при 190 градусах 20 хв. Сірник має виходити сухим. Дістаю, охолоджую і загортаю у плівку для того щоб бісквіт став одноріднішим і вологішим.
При зібріці торта ми просочуємо бісквіт кавою, поливаю зверху ганашем з білого шоколаду. Для цього буквально ложку вершків (33%) кидає у зіп пакет, туди додаю білий шоколад поламаний на кусочки. Все разом кидаю у миску з гарячою водою.Коли суміш розтане, легенько перемішую прямо в пакеті і виливаю на торт.
Мус з білим шоколадом
50 гр молока
100 гр збитих вершків
75 г молочного шоколаду
2 г желатину
Желатин замочуємо у 10 гр води (я ставлю чашку в гарячу вооду, так він скоріше розходиться). Шоколад розтоплюємо на водяній бані, або в зіп пакеті. Молоко доводимо до кипіння, трохи вистигає воно і додаємо туди желатин, потім шоколад. Маса має вистигнути. Збиваємо вершки і обережно змішуємо з молочною масою.
Далі беремо наш бісквіт і кладемо його у форму 16 см (якщо весь торт має бути 18 см). На 15 хв ставимо його в морозилку, щоб форма була холодна, тоді якщо ви ми виллємо мус він не протече. Форму можна прокласти ацетатною плівкою і поставити на плоску поверхню теж прокладену харчовою плівкою. Виливаємо наш мус на бісквіт і ставимо в морозилку.
Ягідне конфі
Ягідне конфі готувала з полуниці.
150 гр полуниці перетертої з 35 гр цукру
10 гр лимонного соку
4 гр желатину
Розпустити желатин, влити в пюре, перемішати і вилити у форму 16 см. Заморозити.
Ягідний мус
16 гр желатину
40 гр води
75 гр яйця
45 гр цукру
150 гр молока
220 гр ягідної суміші (у мене смородина і полуниця)
350 гр жирних вершків
Замочуємо желатин у воді. Яйця збити з цукром. Молоко довести до кипіння. Обережно влити гаряче молоко у яйця, весь час мішаючи. Довести на плиті до 82 градусів (весь час мішаючи). Остудити. Додати ягідну суміш, желатин і збиті вершки.
Зібрка торту.
У форму 18 см простелену плівкою. Виливаємо ягідний мус приблизно на 2 см. Поставила в морозилку на 15 хв. Далі слой ягідного конфі. Далі перевертаємо заморожений бісквіт з шоколадним мусом таким чином щоб бісквіт був зверху. Заповнюємо боки форми ягідним мусом. Ставимо у морозилку.
Дзеркальна глазур.
Скористался цим рецептом.
Найбільша складність для мене була на другий день розігріти глазур. Оскільки мікрохвильовки у мене не має, розігрівала на водяній бані. На це пішло 30 хв.
Дістала заморожений торт і залила глазур'ю.
Отже рецепта як такого немає, готувала із збірних.За мотивами цього http://www.zhizn-vkusnaja.com.ua/2015/12/tort-novyj-god-shampanskoe-klubnika-recept.html#more
Бісквіт Вікторія просочений кавою, наверх ганаш з білого шоколаду, далі слой мусу з білого шоколаду, далі слой ягідного конфі, і заливається все мусом з ягід.
Відразу скажу про помилки. Ягідне конфі трохи погано застигло, ягідний мус мав бути лише по бокам, але я не розрахувала і замість того щоб зверху був бісквіт (дно), в мене вийшов зверху мус.
Дзеркальна глазур вдалася як на перший раз, але можна було б зробити насиченішу. Глазур на фото лопнула, але це сталося лише через те що у мене не було кільця і робила торт у формі роз'ємній, а зверху там маленький бортик вийшов.
Отже.
Бісквіт Вікторія:
Масло - 125 грам
Цукор - 125 грам
Мука - 125 грам
розрихлювач 4 гр
яйця 2 шт.
цедра лимону
ванільний екстракт 1 ч.л.
Збиваємо м"яке масло з цукром 5 хв, по одному додаємо яйця, збиваючи. Далі вмішуємо муку попередньо розмішану з розрихлювачем. Додаємо цедру та екстракт.
У форму (у мене 20 см, алепотім обрізаю) кладу пергамент на дно Випікаємо при 190 градусах 20 хв. Сірник має виходити сухим. Дістаю, охолоджую і загортаю у плівку для того щоб бісквіт став одноріднішим і вологішим.
При зібріці торта ми просочуємо бісквіт кавою, поливаю зверху ганашем з білого шоколаду. Для цього буквально ложку вершків (33%) кидає у зіп пакет, туди додаю білий шоколад поламаний на кусочки. Все разом кидаю у миску з гарячою водою.Коли суміш розтане, легенько перемішую прямо в пакеті і виливаю на торт.
Мус з білим шоколадом
50 гр молока
100 гр збитих вершків
75 г молочного шоколаду
2 г желатину
Желатин замочуємо у 10 гр води (я ставлю чашку в гарячу вооду, так він скоріше розходиться). Шоколад розтоплюємо на водяній бані, або в зіп пакеті. Молоко доводимо до кипіння, трохи вистигає воно і додаємо туди желатин, потім шоколад. Маса має вистигнути. Збиваємо вершки і обережно змішуємо з молочною масою.
Далі беремо наш бісквіт і кладемо його у форму 16 см (якщо весь торт має бути 18 см). На 15 хв ставимо його в морозилку, щоб форма була холодна, тоді якщо ви ми виллємо мус він не протече. Форму можна прокласти ацетатною плівкою і поставити на плоску поверхню теж прокладену харчовою плівкою. Виливаємо наш мус на бісквіт і ставимо в морозилку.
Ягідне конфі
Ягідне конфі готувала з полуниці.
150 гр полуниці перетертої з 35 гр цукру
10 гр лимонного соку
4 гр желатину
Розпустити желатин, влити в пюре, перемішати і вилити у форму 16 см. Заморозити.
Ягідний мус
16 гр желатину
40 гр води
75 гр яйця
45 гр цукру
150 гр молока
220 гр ягідної суміші (у мене смородина і полуниця)
350 гр жирних вершків
Замочуємо желатин у воді. Яйця збити з цукром. Молоко довести до кипіння. Обережно влити гаряче молоко у яйця, весь час мішаючи. Довести на плиті до 82 градусів (весь час мішаючи). Остудити. Додати ягідну суміш, желатин і збиті вершки.
Зібрка торту.
У форму 18 см простелену плівкою. Виливаємо ягідний мус приблизно на 2 см. Поставила в морозилку на 15 хв. Далі слой ягідного конфі. Далі перевертаємо заморожений бісквіт з шоколадним мусом таким чином щоб бісквіт був зверху. Заповнюємо боки форми ягідним мусом. Ставимо у морозилку.
Дзеркальна глазур.
Скористался цим рецептом.
Найбільша складність для мене була на другий день розігріти глазур. Оскільки мікрохвильовки у мене не має, розігрівала на водяній бані. На це пішло 30 хв.
Дістала заморожений торт і залила глазур'ю.
Немає коментарів:
Дописати коментар