вівторок, 7 квітня 2020 р.

Мигдальний кекс

Мигдальний кекс від Angelo Musa, який він готує для чайного салону Tea time паризького готелю класу люкс - Plaza Athene. Рецепт у katyaalex77 в інстаграмі.



В основі кексу марципан, який готувала сама з неочищеного мигдального борошна, тому він у мене не світлий, а темний. Рецепт доволі дорогий, але кекс дуже смачний! М'яка, волога структура, горіховий аромат.
Вже всі знають мою любов до різних кексів, я завжди намагаюся спробувати нові і різні рецепти. Це чи не єдиний кекс, який не один раз похвалив мій чоловік ))
 Даю продукти на пів порції (в дужках ціла).
200 грам мигдальної пасти, марципану (400)
50 гр цукрової пудри (100)
1,25 гр солі (2,5)
2,5 гр лимонної цедри (5)
ваніль 1/4 стручка 
137 гр яєць (275)
65 гр гарячого очищеного масла (125)
50 гр борошна звичайного (100)

Я готувала мигдальну пасту сама з неочищенного борошна мигдального, тому у мене кекс темний.  
1. Як приготувати? 120 гр мигдального борошна + 80 гр цукрової пудри - просіяти, перебити у блендері. Влити сироп зварений з 50 гр води і 50 гр цукру (до 110С) ще раз перебити, зібрати в шар і відправити мінімум на годину в холодильник. Маса має бути м'яка така. Зразу попереджу, мені було малувато сиропу, тому доварила ще, тому наступного разу збільшу пропорції, але слідкувати щоб марципан лише зібрався в шар, він має бути плотним.

2. Далі, беремо наш марципан (прогріваємо в мікрі буквально 10-20 секунд) або беремо зразу теплий марипан (без холодильника), кладемо у міксер, насадка весло і чекаємо, щоб він пом'якшився. В мене це ніяк не виходило, тому я додала трошки яєць. Коли готувала другий раз, то хвилин 5 вже мішала.
3. Далі додаємо цукрову пудру, поступово яйця (розмішані до однорідного стану), по трошки, маса збивається, як тільки ми ввели всі яйця, все має бути доволі рідке. Міняємо насадку на вінчик і починаємо збивати. Ми маємо добитися, щоб маса стала пишна і побіліла. 
4. В окрему миску у гаряче масло (мішаючи постійно) додаємо трохи збити маси і змішуємо, а потім вводимо цю масу у збиту масу повністю, перемішали. Додаємо борошно і вісімкою перемішуємо.

5. Далі кладу у форму (я проложую пергаментим папером) на 2/3 форми, випікати при 160-165С (конвекція). Обов'язково треба дати час вистигнути у формі, а лише тоді обережно діставати, бо кекс доволі ніжний. Такий кекс можна просочити сиропом (130 грам цукру, 100 гр води, пару капель мигдальної есенії) і заморозити. 



Немає коментарів:

Дописати коментар