середа, 22 червня 2016 р.

Пляцок кокосово-маковий

Коли  в я вчилась в ОА, моя одногрупниця Ліля зі Сколе привозола просто неймовірні на смак пляцки. До слова це традиційна випічка західної України. Це солодка випічка, не торт і не пиріг, має багато шарів різного тіста перемащеного кремом.




Пляцок кокосово-маковий, за основу взяла рецепт але трохи зменшила кількість масла.
Для темного тіста з кокосом:
Жовтки - 2 шт.
цукор- 50 гр
масло - 85 гр
сметана - 1 ст.л.
розрихлювач - 1,5 ч.л.
Какао 1,5 ст. л
мука - 140 гр

білки - 4 шт.
цукор - 1 ст.
кокосова стружка - 100 гр

Жовтки розтираємо з цукром, додаємо розтоплене або м'яке масло,  сметану, ще раз збиваємо. В окрему миску просіюємо муку, додаємо какао, розрихлювач і перемішуємо.
З"єднуєм масляно-яєчну суміш з мукою. Застилаємо деко пергаментом, викладаємо тісто ложкою і вирівнюємо. Тіста не так багато, тому виходить тонкий шар, я допомаагла собі руками розподілити рівномірно.
Тим часом, 4 білки (в оригіналі 5) збиваємо зі стаканом цукру до твердих піків, всипаємо кокосову стружку (в оригіналі 150 гр), перемішуємо обережно вісімкою.
На темне тісті викладаємо кокосове тісто і стараємся рівно розподілити.

Печу при 170 грн. - орієнтовно 40 хв. На кінець зменшила температуру до 160 гр.

Макове тісто
мак перемелений - 200 гр
м'яке масло - 150 гр. (я кинула 100 гр)
мука - 2 ст.л.
манка - 1 ст.л.
яйця - 3 шт.
цукор - 100 гр
розрихлювач - 1 ч.л.

Збиваємо яйця з цукром 5 хв, далі кидаємо м'яке масло і ще раз збиваємо дооднорідного стану, додаємо перемелений мак, манку, муку з розрихлювачем. розподіляємо по дечці, застеленій пергаментом.

Пекла при 170 гр. орієнтовно 20 хв. Треба дуже слідкувати щоб не пересушити, бо коржі печуться швидко.

Крем
150 гр масла
0,5 л. згущеного молока вареного

Збиваємо масло, поступово додаючи по ложці згущене молоко. В оригіналу на банку згущеного молока 350 гр масла, але я не люблю сильно масляні креми.

Розрізаємо коржі пополам. Знизу чорне тісто з кокосом, крем, далі макове тісто, крем, чорне тісто з кокосом, крем, зверху макове тісто.

Верх можна залити шоколадною помадкою.



Немає коментарів:

Дописати коментар