Тут буду збирати рецепти різноманітної консервації.
1 ст.л. з верхом солі
150 гр цукру
50 гр оцет
На 2 літрову банку я кидала: 1 ст. ложка неповна солі, 80 гр цукру, 3 ст.л. оцту.
В банку поклала пару кружків моркви, пару зубків часнику, бадилля петрушки, пару кусочків кислого яблука, залила помідори кип"ятком. Через 10 хв злила цю воду у кастрюльку, додала всі спеції, закип"ятила і влила маринад назад у банку з помідорами. Поставила в киплячу воду на стерилізацію на 10 хв. (Т всередині банки від 80 до 100 градусів)
На 600 гр перцю солодкого
3-4 перчини гострого
150 гр цукру
25 гр лимонного соку
3 ст. л. води
З цукру та соку варимо сироп. Перці перекручуєм у блендері, щоб кусочки були. Кидаємо перці у сироп і варимо 40 хв. Піну знімаємо. Зберігати в холодильнику!!!
Борщова заправка з квасолею
1 ст квасолі
1 кг буряка
1 кг моркви
0,5 кг цибулі
1 кг помідор
можна 0,5 кг перцю
3 ст. л оцту 9%
2 ст. л. солі
3 ст.л. цукру
олія 0,5 ст.
Всі інгредієнти для маринаду змішуємо і доводимо до закипання. Тим часом миємо, чистимо і ріжемо перець на 4 частини, або тоншими полосками як подобається.
Коли маринад закипить кидаємо частину перців, скільки влізе в кастрюлю і даємо покипіти мінімум 5 хв, якщо любите більш м'якший перець тоді довше, виймаємо шумівкою і складаємо в чисті стерилізовані банки. Таким чином відварюємо всі перці.
Далі ще раз кип'ятимо маринад, заливаємо у банки з перцями і закатуємо.
Помідори класичні.
На 3 літрову банку:1 ст.л. з верхом солі
150 гр цукру
50 гр оцет
На 2 літрову банку я кидала: 1 ст. ложка неповна солі, 80 гр цукру, 3 ст.л. оцту.
В банку поклала пару кружків моркви, пару зубків часнику, бадилля петрушки, пару кусочків кислого яблука, залила помідори кип"ятком. Через 10 хв злила цю воду у кастрюльку, додала всі спеції, закип"ятила і влила маринад назад у банку з помідорами. Поставила в киплячу воду на стерилізацію на 10 хв. (Т всередині банки від 80 до 100 градусів)
Томатний сік
Сік з помідорів поставила варитися на невеликий вогонь. Варила поки перестане утворюватися піна, яку знімала. Додала сіль за смаком на 1 кг соку - від 1 ч.л. до 0,5 ст.л.
Конфітюр з перцю
На 600 гр перцю солодкого3-4 перчини гострого
150 гр цукру
25 гр лимонного соку
3 ст. л. води
З цукру та соку варимо сироп. Перці перекручуєм у блендері, щоб кусочки були. Кидаємо перці у сироп і варимо 40 хв. Піну знімаємо. Зберігати в холодильнику!!!
Помідори із сіллю
На даний момент цей рецепт мій фаворт. Помідорки просто чудесні на смак, а розсіл... не передати словами.
Рецепт дуже простий, але єдиний недолік для мене це те, що треба стерилізувати банки. Прото в мене досі немає для цього великої і зручної кастрюлі. І були випадки коли 1-2 банки постріляли :(
Отже, нам потрібно:
помідори
вода
сіль
Пропорції такі:
на 3 літрову банку 1 ст.л. з верхом - кип'ятити 50 хв після закипання
на 2 літрову банку 1 десертна ложка з верхом - кип'ятити 40 хв
на 1 літрову 1 ч.л. с верхом - кип'ятити 30 хв.
Помідори без оцту і без стерилізації
А цей рецепт фаворит у мого чоловіка.
Традиційний консервант оцет ми замінюєм тут кислими яблуками (солодкі точно не підійдуть). На 3 літрову банку потрібно 3-4 середніх яблука, або 2 крупних. У помиті банки кладемо порізані шматками яблука і до верху заповнюємо помідори, краще мабуть брати сорт сливка невеликого розміру. До речі замість яблук, можна використати інші кислі фрукти, наприклад смородину, порічки, навіть заморожені.
Далі у кожну банку додаємо 1 перчину, порізану на шматочки, пучок петрушки.
Тепер кожну банку заливаємо звичайною водою, потім зливаємо її у кастрюльку (так у нас не буде зайвого маринаду) і кип'ятимо її. Крутим кип'ятком заливаємо банку з помідорами і зливаємо воду з наступної банки. Тобто поки закипає маринад для 2 банки, перша стоїть з гарячою водою хвилин 7-10. Тепер заливаємо кип'ятком 2 банку, а з першої зливаємо воду у кастрюльку і варимо маринад.
Для маринаду 50 гр солі і 50 гр цукру. Сюди ж додаємо 2-3 лаврових листочки, перець горошком 10-12 шт. Ставимо на вогонь маринад і киплячим маринадом заливаємо 1 банку, закатуємо стерильною кришкою.
Перевертаємо банки, закутуємо і залишаємо до повного остивання.
1 ст квасолі
1 кг буряка
1 кг моркви
0,5 кг цибулі
1 кг помідор
можна 0,5 кг перцю
3 ст. л оцту 9%
2 ст. л. солі
3 ст.л. цукру
олія 0,5 ст.
Квасолю відварила. З помідор зробила сік і поставила варитися. Цибулю кільцями протушити на олії, потім моркву натерту на тертці, потім буряк - все кинула у томатний сік (овочі тушу почергово). Коли трохи покипіло, кинула перець соломкою, тушу до м"якості інгредієнтів. Вкінці додаю спеції і оцеи, протушую ще хвилин 10 і закатую в банки.
Перець в олії
Солодкий товстий перець - 3 кг
Маринад:
вода - 1 л
цукор - 300 гр
сіль - 2 ст.л.
оцет 9% - 120 мл
олія - 200 мл
лавровий листок - 3 шт.
духмяний перець - 5-7 горошин
Коли маринад закипить кидаємо частину перців, скільки влізе в кастрюлю і даємо покипіти мінімум 5 хв, якщо любите більш м'якший перець тоді довше, виймаємо шумівкою і складаємо в чисті стерилізовані банки. Таким чином відварюємо всі перці.
Далі ще раз кип'ятимо маринад, заливаємо у банки з перцями і закатуємо.
Немає коментарів:
Дописати коментар