Смачні шоколадні кекси, тісто не важке як зазвичай у кексів, а пористе. Наступного разу можна додати щось всередину, можливо також цедру апельсину чи лимону.
Для тіста:
стакан - 240 мл
1/4 ст. какао-порошка
1/4 ст. гарячої води
1 ст. муки
1/2 ч.л. соди
1/2 ч.л. розрихлювача
1/4 ч.л. солі
115 г масла
3/4 ст. цукру
1 велике яйце кімнатної температури
2 ч.л. ваніальної есенції
1/3 ст. сметани (можна йогуртом замінити)
Просіюємо муку, додаємо соду, розрихлювач, сіль.
Заливаємо какао порошок кип"ятком і перемішуємо, щоб маса стала однорідна без грудок. Розтоплюємо масло з цукром на маленькому вогні, помішуючи, до до повного розчинення цукру. Починаємо збивати масло на низькій швидкості міксера, коли суміш вистигне, додаємо яйце і знову збиваємо, поки маса не стане однорідною.
Додамо ваніль, какао і знову збиваємо.
Далі додаємо почергово мучну суміш і сметану, можна мішати міксером, а можна вручну.
Наливаємо у формочки 3/4 від форми.
Печемо при температурі 180 гр. орієнтовно 15-20 хв, до сухої зубочистки.
Я прикрасила швейцарською меренгою.
оригінал http://i-lara.livejournal.com/230640.html
Для тіста:
стакан - 240 мл
1/4 ст. какао-порошка
1/4 ст. гарячої води
1 ст. муки
1/2 ч.л. соди
1/2 ч.л. розрихлювача
1/4 ч.л. солі
115 г масла
3/4 ст. цукру
1 велике яйце кімнатної температури
2 ч.л. ваніальної есенції
1/3 ст. сметани (можна йогуртом замінити)
Просіюємо муку, додаємо соду, розрихлювач, сіль.
Заливаємо какао порошок кип"ятком і перемішуємо, щоб маса стала однорідна без грудок. Розтоплюємо масло з цукром на маленькому вогні, помішуючи, до до повного розчинення цукру. Починаємо збивати масло на низькій швидкості міксера, коли суміш вистигне, додаємо яйце і знову збиваємо, поки маса не стане однорідною.
Додамо ваніль, какао і знову збиваємо.
Далі додаємо почергово мучну суміш і сметану, можна мішати міксером, а можна вручну.
Наливаємо у формочки 3/4 від форми.
Печемо при температурі 180 гр. орієнтовно 15-20 хв, до сухої зубочистки.
Я прикрасила швейцарською меренгою.
Немає коментарів:
Дописати коментар