понеділок, 4 січня 2016 р.

Торт "Прекрасна Марія"

Хто любить безе і Київський торт, той безумовно оцінить і торт "Прекрасна Марія". Розсипчасте пісочне тісто, арахіс, безе  і крем зі згущеного молока.


Рецепт дуже простий:
300 грам маргарину (я брала пачку маргарину і 50 гр масла) добре охолодженого
а ще краще брати масло
3 жовтки (якщо яйця маленькі можна і 4)
480 грам муки (можна трошки менше, залежить від муки)
1 п. розрихлювача

безе - 3-4 білка, 200 грам цукру

150 грам арахісу

Крем: 1 б. згущеного молока і 300 грам масла

Просіяла муку з розрихлювачем, натерла маргарин і перетерла швидко руками, можна міксером. Далі додаємо 3-4 жовтка і замішуємо тісто. Важливо не місити довго, наше завдання не допустити розвитку клейковини у тісті, оскільки інакше пісочне тісто вийде твердим! В мене навіть після додавання жовтків тісто не хотіло формуватися у шар, тому я додала буквально 1/4 ч.л. холодної води і тоді все вийшло.

Ділимо на 3-4 частини і ставимо в холодильник на 3 години. Насправді можна розкатати і 5-6 коржів, з мого досвіду чим тонше тісто, тим краще воно пропечеться і тим смачнішим буде торт.

Далі розкачуємо тісто (між 2 шарами плівки чи паергаментного паперу), якщо тісто погано розкачується, можна просто розтягнути його руками. Я розкачую трохи більший круг за діаметром і далі обрізаю формою. На тісто викладаємо подрбінений арахіс (насипаю  у пакет і просто б'ю качалкою, щоб шматочки вийшли не дуже дрібними) і зверху 1/3 чи 1/4 частину (ділимо пропорційно на кількість коржів) білкового крему.

Випікаю у духовці спочатку на 170 градусів з самого низу, а тоді зменшую температуру до 150 градусів і переставляю наверх. Один корж печеться приблизно 25-30 хв.

Виймаю з духовки і залишаю на пергаменті. Якщо потрібно ще раз рівняю краї.

Для крему збиваю масло і поступово додаю згущене молоко. Перемазую коржі, верхній залишаю без крему, можна просто прикрасити розтопленим шоколадом.

Торт повинен постояти у холодному місці не менше 1 дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар