вівторок, 29 грудня 2015 р.

Різдвяний кекс "Данді"

Готую цей кекс не вперше, дуже смачний, ароматний, не дієтичний :) Рецепт дуже простий і не потребує якихось навичок чи додаткового обладнання, підійде навіть початківцям.














рецепт тут
Потрібно:
250 г муки
200 г масла
200 г цукру
4 яйця
3 ст. л. лимонного соку
цедра 1 лимона
1/2 ч.л. розрихлювача
50 г молотого мигдалю в тісто
600 грам сухофруктів та цукатів (у мене родзинки, курага, ананас) замочених у коньяку або ромі

М'яке масло збиваємо з цукром і поступово додаємо по одному яйцю, збиваючи після кожного. Додати лимонний сік, цедру, молотий мигдаль. Просіяти муку і додати розрихлювач, добре перемішати. Додати до яємно-масляної суміші муку поступово, гарно вимішати. Накінець додати всі сухофрукти і перемішати лопаткою. 
Викласти тісто у форму, розрівняти.
Випікати при температурі 150 градусів приблизно 1-1,20 хв або до сухого сірника. Пекти краще довше, аніж менше. Оскільки під час лежання він рівномірно просочується і якщо недопекти може бути "мокрим". 
Готовий кекс (вже холодний) загортаємо у пергаментний папір, а потім у плівку і залишаємо у холодному місяці на кілька тижнів.



Немає коментарів:

Дописати коментар