середа, 31 травня 2017 р.

Грушевий торт

Я не люблю білі бісквіти. Я люблю дуууже шоколадні коржі, з карамеллю, безе і горішками. На своє день народження вже придумала такий торт, але моя сестра, яка святкує день народження на тиждень раніше вже спекла подібний, тому мені терміново потрібно було шукати новий рецепт. Це торт за рецептом @vicky_bakery Вікторії з інстаграма.
Отже, у мене торт у формі 20 см
мука - 250 гр
цукор - 235 гр
яйця - 185 гр
молоко - 155 гр
масло - 65 гр
розрихлювач - 6 гр
ванільний екстракт - 1 ч.л.

В кастрюльці розтоплюємо масло і молоко, кип'ятити не треба, відставити, додати ванільний екстракт.
Муку просіяти з розрихлювачем.
Яйця збиваємо з цукром до пишної білої піни, орієнтовно 6 хв. Тепер почергово, по 1/3 додаємо молоко і масляно-молочну суміш. Тобто спочатку мука, вимішуємо обережно зверху донизу, потім молочну суміш і  так по черзі.
Форму застеляємо пергаментом, боки змазуємо маслом і обсипаємо мукою, лишнє струшуємо.
Випікати 40-50 хв, до сухої зубочистки. Коли він трошки вистигне у формі, загортаємо в плівку і ставимо в холодильник на ніч

Начинка
2 великих груши
цукор - 1 ст.л.
вода - 2 ст.л.
ваніль - 1/2 палочки
кедрові горішки (у мене не було)

Грушу почистити і порізати шматочками зі стороною 1 см.
Додати у кастрюльку цукор, воду, грушу і протушити 5-7 хв на маленькому вогні. Головне щоб шматочки залишались цілі. Додаємо ваніль, накрити і залишити вистигати.

Крем
вершки 33% - 250 гр
творожний сир (у мене маскарпоне) - 230 гр
рікота - 185 гр
цукрова пудра - 100 гр
сир з блакитною пліснявою - 50 гр (можна і більше за моїм смаком)

Сир з пліснявою додаємо до 100 гр вершків і нагріваємо до його розчинення, добро охолодити потім.
Всі продукти маають бути з холодильника, вінчик і миску також можна покласти на хв 10 у морозилку.
Всі інгрідієнти скласти у чашу міксера і спочатку на мінімальній швидкості збити, а потім збільшити до максимуму і збити до пишного стану. Не перезбити!!

Розрізаємо бісквіт на три рівні частини. Крем краще покласти в одноразовий мішок з круглою насадкою чи просто обрізати кінчик мішка.
на перший корж по краю кладемо крем, ніби бортик, потім всередину грушеву начинку, сік з груш добре зволожить бісквіт. Далі половину крему, потім знову корж, начинка, крем.

Для вирівнювання торта потрібно робити крем додатково.

Декор.
Нарізати грушу слайсами дуже тонко. На пергамент викладаємо слайси, кожен обмакуючи в цукор з двох боків, запікаємо при 200 градусах орієнтовно 30 хв. В мене воно були дуже м'якими, тому я просто прикрасила грушами верх торта. Ну і вирівнювати в мене гарно поки не виходить.


Немає коментарів:

Дописати коментар