Дуже легенький рецепт і відносно недорогий, на мій смак чогось не вистачає, якоїсь нотки, але однозначно раджу приготувати.
Рецепт від Андрія Рудькова
Для брауні:
Рецепт від Андрія Рудькова
масло вершкове 82,5% жирності - 100 гр
шоколад чорний - 50 гр
яйця невеликі - 2 шт.
цукор - 50 гр
мука - 50 гр
горіхи - 50 гр (можна не додавати)
2 банани (треба нам до мусу)
Розтоплюємо масло на невеликому вогні, не доводити до кипіння. Я трошки нагріваю, а тоді знімає з вогню і помішую, додати шоколад і розмішати до однорідної маси.
Яйця збиваємо з цукром до білої пишної маси (5 хв на моєму міксері), продовжуючи збивати вливаємо шоколадну суміш.
Просіваємо муку і легко вимішуємо до однорідного стану. Якщо додаєте горіхи вмішуємо.
Пекти при 150 С, орієнтовно у мене 20 хв. На фото трошки перетримала брауні. У мене форма 18 см, рекомендується для цього рецепту 16, тоді пиріг буде вищим.
Залишаємо вистигати у формі.
Мус
Вершки 33% - 170 гр
желатин - 5 гр (30 гр води)
молоко - 65 гр
шоколад молочний - 120 гр
банан 20 гр
Якщо ми будемо робити пиріг у формі, то або прокладаємо бока ацетатною плівкою, або, якщо немає потім потрібно буде акуратно відділити ножем.
Розрізаємо банан поздовж і викладуємо на брауні.
Замочуємо желатин у холодній воді.
Молоко нагріваємо до кипіння, шоколад кусочками кладемо у мірний стакан чи миску, гаряче молоко відразу виливаємо на шоколад і мішаємо до однорідного стану.
Туди ж додаємо желатин і добре вимішуєм. Можна пробити блендером щоб вийшла однорідна емульсія і бути впевненим що желатин розійшовся.
Банан розминаємо вилкою, відправляємо у нашу суміш. Паралельно збиваємо вершки до м'яких піків, тобто коли суміш із рідкої починає гуснути. Частину шоколадної маси виливаємо на вершки і акуртано розмішуємо, далі додаємо іншу частину суміші. Чим менше ми будемо мішати, тим ніжніша буде суміш. До речі, це все треба робити доволі швидко, в мене шоколадна суміш з желатином швидко почала гуснути.
Виливаємо мус на брауні і ставимо в холодильник для стабілізації на 4-5 год.
Немає коментарів:
Дописати коментар