четвер, 22 червня 2017 р.

Брауні пай з бананами і шоколадним мусом

Дуже легенький рецепт і відносно недорогий, на мій смак чогось не вистачає, якоїсь нотки, але однозначно раджу приготувати.
Рецепт від Андрія Рудькова

Для брауні:
масло вершкове 82,5% жирності - 100 гр
шоколад чорний - 50 гр
яйця невеликі - 2 шт.
цукор - 50 гр
мука - 50 гр
горіхи - 50 гр (можна не додавати)
2 банани (треба нам до мусу)

Розтоплюємо масло на невеликому вогні, не доводити до кипіння. Я трошки нагріваю, а тоді знімає з вогню і помішую, додати шоколад і розмішати до однорідної маси.

Яйця збиваємо з цукром до білої пишної маси (5 хв на моєму міксері), продовжуючи збивати вливаємо шоколадну суміш.

Просіваємо муку і легко вимішуємо до однорідного стану. Якщо додаєте горіхи вмішуємо.

Пекти при 150 С, орієнтовно у мене 20 хв. На фото трошки перетримала брауні. У мене форма 18 см, рекомендується для цього рецепту 16, тоді пиріг буде вищим.

Залишаємо вистигати  у формі.

Мус
Вершки 33% - 170 гр
желатин - 5 гр (30 гр води)
молоко - 65 гр
шоколад молочний - 120 гр
банан 20 гр

Якщо ми будемо робити пиріг у формі, то або прокладаємо бока ацетатною плівкою, або, якщо немає потім потрібно буде акуратно відділити ножем. 

Розрізаємо банан поздовж і викладуємо на брауні.

Замочуємо желатин у холодній воді.

Молоко нагріваємо до кипіння, шоколад кусочками кладемо у мірний стакан чи миску, гаряче молоко відразу виливаємо на шоколад і мішаємо до однорідного стану. 

Туди ж додаємо желатин і добре вимішуєм. Можна пробити блендером щоб вийшла однорідна емульсія і бути впевненим що желатин розійшовся.

Банан розминаємо вилкою, відправляємо у нашу суміш. Паралельно збиваємо вершки до м'яких піків, тобто коли суміш із рідкої починає гуснути. Частину шоколадної маси виливаємо на вершки і акуртано розмішуємо, далі додаємо іншу частину суміші. Чим менше ми будемо мішати, тим ніжніша буде суміш. До речі, це все треба робити доволі швидко, в мене шоколадна суміш з желатином швидко почала гуснути.

Виливаємо мус на брауні і ставимо в холодильник для стабілізації на 4-5 год.







Немає коментарів:

Дописати коментар