субота, 8 липня 2017 р.

Суп з білих грибів




Якщо ви любите гриби так, як люблю я, то раджу приготувати супчик з білих грибочків. Звичайно, що кожна господиня готує такий суп по своєму, я напишу свій рецепт.

















Суп можна готувати із свіжих (як у мене), заморожених чи сушених грибів. Якщо сухі грибочки, то їх спочатку потрібно замочити у воді на кілька годин, а можна і на ніч. Якщо немає часу, то можна замочити хоча б на годину у гарячій воді, а тоді почати готувати.
Пропорції дуууже приблизні, звичайно чим більше грибів тим суп буде насиченіший та смачніший.
Отже, приблизно 200-300 грам свіжих грибів (3-4 великих, чи 6-7 менших), картопля 1-2 шт середні, 1 морквина, 1 цибулина, столова ложка муки (підсмажити на сухій сковороді мішаючи до світло коричневого кольору), десь 150 гр вершків 33% (менше не варто), або якщо маєте якісної домашньої свіжої сметани, перець духмяний, лавровий листок, сіль.
Ріжемо гриби на шматки і ставимо варити десь хвилин 40, зразу ж солимо. Я люблю ще кинути цілу цибулину, яку потім виймаю.
Далі додаємо картоплю шматочками, паралельно на вершковому маслі підсмажуємо дрібно (!) нарізану цибулю і моркву на мілкій тертці. Я кидаю зразу ж, хто не любить смак цибулі чи вигляд, то можна протушкувати лише моркву і кинути цілу цибулину на цьому етапі, потім вийняти.
Варимо до готовності картоплі.
Далі беремо муку і розводимо її по трошки (я беру бульйон з грибів у чашку і поки картопля готується він остиває). Сюди  ж додаємо вершки, це потрібно для того щоб коли додати холодні вершки/сметану у гарячий бульйон вони не згорнулися. Вливаємо цю суміш у суп помішуючи, додаємо перець, лавровий лист, готуємо ще  десь хвилин 10.
Для ситності можна додати чайну/столову ложку манки, теж мішаючи просто сиплемо у суп.
Якщо любите часник, можна дрібно нарізати і додати у суп.
даємо настоятися хвилин 10 і можна їсти прикрасивши зеленню :)

Треба пам'ятати що "сильні" приправи/коріння, як от селера, петрушка, можуть перебити запах грибів, тому краще їх не додавати.





Немає коментарів:

Дописати коментар