Французький десерт - заварні тістечка з кракелюром (верхушка із штрейзельного тіста).
Рецепт заварного тіста у кожного свій. Хтось використовує лише воду, масло і муку, хтось додає до води частину молока.
Кракелін:
80 г вершкового масла
95 г цукру
95 г муки
Замішуємо тісто і розкачуємо між пергаментними листками до товщини 2 мм. Далі акуратно знімаємо верхній листок пергаменту і вирізаємо кружочки (діаметр як в тістечок). Кладемо пергамент з тістом в морозилку. Тісто повинно дуже добре замерзнути. Я, коли вийняла його, воно швидко нагрілось і кружечки просто почали танути.
Заварне тісто базовий рецепт:
250 г води
5 г солі
5 г цукру
100 г вершкового масла
150 г муки
4-5 яєць
Доводимо до кипіння воду з маслом, цукром і сіллю - всипаємо муку і починаємо швидко вимішувати, тобто заварюємо тісто. Після цього знімаємо з вогню і ще кілька хвилин вимішуємо. Я тримаю на вогні до моменту коли на дні кастрюлі тісто трошки починає прилипати. Даємо вистигнути. Далі до тіста додаємо яйця по одному, кожного разу добре вимішуючи. Залежно від величини яєць і якості муки може піти 4 або 5 штук. Тісто повинно вийти густе, блискуче, еластичне, тут важливо зловити момент щоб воно не було занадто рідким. Тісто повинно ледь ледь стікати з лопатки. Відсажуємо заварні на пергамент в шахматному порядку і на достатній відстані один від одного, адже при випікання тістечка виростуть. Зверху кладемо кракелюр.
Випікаємо у духовці 30 хв при температурі 180 С. Хтось радить спочатку виставляти температурц 200 (перші 15 хв), а тоді зменшувати до 160 (ще 15 хв). Одне скажу точно - духовку не відкривати. Інакше тістечка впадуть.
На фото видно що справа кракелюр лопнув, тістечко дуже виросло. Взагалі в ідеальних шу не повинно бути великих тріщин, можливо у мене тісто занадто вологе (наступного разу треба буде зменшити кількість яєць).
Всередині шу мають бути пусті
Рецепт заварного тіста у кожного свій. Хтось використовує лише воду, масло і муку, хтось додає до води частину молока.
Кракелін:
80 г вершкового масла
95 г цукру
95 г муки
Замішуємо тісто і розкачуємо між пергаментними листками до товщини 2 мм. Далі акуратно знімаємо верхній листок пергаменту і вирізаємо кружочки (діаметр як в тістечок). Кладемо пергамент з тістом в морозилку. Тісто повинно дуже добре замерзнути. Я, коли вийняла його, воно швидко нагрілось і кружечки просто почали танути.
Заварне тісто базовий рецепт:
250 г води
5 г солі
5 г цукру
100 г вершкового масла
150 г муки
4-5 яєць
Доводимо до кипіння воду з маслом, цукром і сіллю - всипаємо муку і починаємо швидко вимішувати, тобто заварюємо тісто. Після цього знімаємо з вогню і ще кілька хвилин вимішуємо. Я тримаю на вогні до моменту коли на дні кастрюлі тісто трошки починає прилипати. Даємо вистигнути. Далі до тіста додаємо яйця по одному, кожного разу добре вимішуючи. Залежно від величини яєць і якості муки може піти 4 або 5 штук. Тісто повинно вийти густе, блискуче, еластичне, тут важливо зловити момент щоб воно не було занадто рідким. Тісто повинно ледь ледь стікати з лопатки. Відсажуємо заварні на пергамент в шахматному порядку і на достатній відстані один від одного, адже при випікання тістечка виростуть. Зверху кладемо кракелюр.
Випікаємо у духовці 30 хв при температурі 180 С. Хтось радить спочатку виставляти температурц 200 (перші 15 хв), а тоді зменшувати до 160 (ще 15 хв). Одне скажу точно - духовку не відкривати. Інакше тістечка впадуть.
На фото видно що справа кракелюр лопнув, тістечко дуже виросло. Взагалі в ідеальних шу не повинно бути великих тріщин, можливо у мене тісто занадто вологе (наступного разу треба буде зменшити кількість яєць).
Всередині шу мають бути пусті
Немає коментарів:
Дописати коментар