понеділок, 2 серпня 2021 р.

Біла ковбаса

 Рецепт з сайту пікантекукінг https://picantecooking.com/ua/recipes/gril-0/nimecko-polska-bila-kovbasa-weisswurst-abo-biala-kielbasa/. Ох, як довго хотіла її приготувати і зробила це в найбільшу жару, коли холодильник був забитий ))


Які складнощі вас чекають: треба дуже добре охолодити/підморозити м'ясо, мясорубку, мати лід під руками і найважче для мене - напхати ту кишку врешті решт, бо робити це м'ясорубкою можна, але багато залишається всередині. На смак - супер! Ніжна емульсія, схоже на сосиску, єдине мені якась спеція трошки заважала.

Отже, я готувала на пів порції як завжди, бо більшу партію важко охолоджувати, коли за вікном +35С.

  •  250 грам телячої лопатки, порізати кубиками
  •  150 грам свинячого спинного сала, порізати кубиками
  •  10 грам солі
  •  110 грам колотого льоду
  •  0,5 ч.л. білого меленого перцю
  •  0,5 ч.л. меленої гірчиці
  •  Щедра дрібка мускатного горіха
  •  10 грамм сухого молока
  •  1 метр чищених свинячих кишок
Власне вся технологія дуже детально описана у Вікторії. Робила все так само. Варила в мульті, ручний режим 80С, трошки переварила, в мене було 72С (треба 65С).Охолоджувала в мисці з водою, зберігала у холодильнику попередньо обтерши.

Потім просто обсмажувала на сковороді, кидала у журек.

Дуже рекомендую!



Немає коментарів:

Дописати коментар