Чи варто заморочуватись і пекти галету на пісочному тісті - вирішувати вам. Але, хоч раз, для порівняння варто спробувати.
Для тіста:
150 гр борошна
20 гр цукрової пудри
2 гр солі
75 гр вершкового масла
100 гр сиру (типу кисло-молочний, я брала Ганусі з Сільпо на сирник)
1-2 ч.л. води (я не додала і дарма, бо тісто потріскалось)
Всі змішуємо крім сиру і води до крихти, вводимо сир з водою (якщо потрібно). Розкатали (я роблю це між двома листами пергаментного паперу), в холод мінімум на 1 годину.
Начинка:
250 гр полуниці
250 гр ревеня
цедра лимону
20 гр соку лимону
60 гр цукрової пудри
20 гр кукурудзяного крохмалю
Все змішати. Пудру краще змішати попередньо з крохмалем.
Беремо тісто, розкачуємо діаметр 30 см, в центр ставимо кільце (20 см), викладаємо начинку, защипуємо края (мені здалось що начинки забагато, але оскільки в мене тісто було не еластичне, воно лопнуло і трохи повитікало). В морозилку на 15 хв. Змазали яйцем, посипали цукром.
200С на 40-45 хв.
Подавати з морозивом!
Немає коментарів:
Дописати коментар