неділя, 9 травня 2021 р.

Фокачча dolce_gusti

 Щоразу коли годую закваску якось жаль викидати залишки. Знайшла для себе рецепт фокаччи від Світлани. Да, може треба заморочитися, але смак чудовий, можна також використати це тісто і для піци.


борошно 100% (можна додати 15-20% цільнозернового для виразнішого смаку)
вода 80%
Борошно і воду змішуємо до об'єднання і залишаємо на годину для автолізу

Додаємо закваску (у мене 50% левіто) - 20%
сіль 2,5%
оливкова олія 10%

Вимішуємо хвилин 7-10 у міксері.
Далі викладаємо на змочений водою або олією стіл і робимо 3-5 ламінацій через кожні 30 хв. Ламінація - це коли ми розтягуємо тісто по столу і потім збираємо разом.

Відправляємо на 24 години в холодильник (можна до 3 днів)

У день випічки - дістаємо тісто, розподіляємо його по формі, збризкуємо оливковою олією, сіллю, травками - і залишаємо підходити на 3 години десь при кімнатній температурі. Печемо при 250С.

Для прикладу у мене є 50 гр закваски, значить:
борошно 250 гр
вода 200 гр
закваска 50 гр
сіль 5 гр
олія 25 гр






Немає коментарів:

Дописати коментар