неділя, 9 травня 2021 р.

Канле

Мої перші канле. Десерт, популярний у Франції, щось схоже на флан, типу запечений заварний крем. Але тут має вийти карамелізована кірочка і ніжна серединка з дирками (у мене вони не вийшли).
Тісто легке у приготуванні, але має вистоятися у холодильнику не менше 24 годин, а краще 48.
Пекти треба у мідних формах змазаних бджолиними воском (!) з маслом. Одна формочка коштує 20 уе 😃
Я шукала хоча б силіконову для початку і знайшла. Рецепт побачила ще у грудні, от що значить хотіти. На смак - солодко, але їх мікроскопічний розмір, думаю, нівелює це. До кави - ок. Зайде не всім.

250 гр молока
20 гр масла - нагріваємо до 80С
120 гр цукру
15 гр яєць
25 гр жовтків
10 гр темного рому
40 гр звичайного борошна і 25 гр сильного
2 гр ванільної пасти

1. Молоко і масло нагріваємо до 80С.
2. Розтерти цукор і яйця вінчиком
3. З'єднати молочну суміш з яєчною. Додати ромі і ванільну пасту.
Ввести дуже швидко у три прийоми борошно. Головне не мішати сильно, нам не можна допустити розвинення клейковини (!).
4. Перелити суміш (можна процідити) і поставити у холодильник на 24 години (краще 48).
5. Змазати форми маслом і воском (можна просто маслом), розлити суміш і випікати при 240С (конвекція) перші 15 хв і потім при 190С ще 30 хв. Я залишаю у формі і коли трішки вистигнуть, виймаю.
Вони мають бути аж чорні, тому час випічки я мабуть продовжу. Всередина має бути дирчаста структура, у мене не вийшли такі, можливо, справа все таки у формочках. Я пекла у силіконі, а в них погана теплопровідність ((
п.с. Збільшила час на випікання, 200 С на 40 хв і все вийшло










Немає коментарів:

Дописати коментар