неділя, 9 травня 2021 р.

Американське печиво

 Років 20 тому, коли вчилась в ОА, до нас по обміну приїжджали канадці і вони пекли таке печиво, правда, якщо не помиляюсь, з М&М, бо шоколадні краплі купити було нереально.

Ох, про рецепт я мріяла, інтернет тоді тільки зароджувався так би мовити. Не пройшло і 20 років, як я їх спекла. Солодко, але інакше не вийде структури ну і менш солодко аніж у магазинного печива. З формуванням трохи намучилась, треба ложку для морозива купити.
Американське печиво з шоколадними краплями.

масло 220 гр (110)
цукор коричневий 200 гр (100)
цукор звичайний 100 гр (50)
сіль 15 гр (8)
сода 5 гр (2,5)
ванільний екстракт 20 гр (10)
яйця 100 гр (50)
борошно 375 гр (187)
крохмаль кукурудзяний 25 гр (12,5)
шоколадні каплі 300 гр (150)

1. Масло, весь цукор, сіль і соду - змішати і збити насадкою лопатка 4 хв до світлого кольору і повітряного стану
2. Ввести яйця і ванільний екстракт. Збиваємо на високій швидкості
3. Додаємо борошно і шоколадні каплі і швидко об'єднуємо.

4. Формуємо шари ідеально 100 грам, але я формувала 50 гр. В мене маса вийгшла така в'язка, тому я брала ложкою просто. Покласти заготовки у холодильник на 4 години.

5. Духовку на 175 С - печемо печиво рівно 14 хв (це на печиво 100 гр), але в мене менше так само пеклося. Краї зарум'янились, а от серединка така м'яка. Виймаєо і притискаємо чашкою, залишаємо вистигати, перекладаємо на решітку до повного вистигання.








Немає коментарів:

Дописати коментар