неділя, 21 березня 2021 р.

Креп сюзетт

 Ніколи не думала, що напишу це про млинчики, але вони божественні. Креп сюзетт від Ніколя Буссена, рецепт вважається класикою.



Млинчики на пиві та з гранд марньє (замінила ромом),тісто обов'язково має побути ніч в холодильнику, мають дещо резинову структуру для того, щоб не розізлися після проварювання у соусі і чітко відчувалось, що це млинчик.

Для тіста:
110 гр борошна
250 мл молока
50 мл світлого пива
2 яйця
щіпка солі
15 гр цукру
25 гр розтопленого вершкового масла
25 мл Гранд Марньє

Яйця з цукром і сіллю злегка збити, всипати борошно, розмішати, додати гаряче розтоплене масло, вимісити, додавати порціями молоко і вимішувати, потім додати лікер і пиво.
Затягнути плівкою і прибрати на ніч в холодильник.

Соус:
100 гр масла розтопити
100 гр цукру додати до масла і розтопити
Додати 100 мл свіжого соку апельсину і уварити помішуючи. Викласти у соус млинчики, перевернути, щоб вони повністю були у соусі, додати 50 мл гранд марньє і фламбувати.
Їсти гарячими!







Немає коментарів:

Дописати коментар