середа, 12 травня 2021 р.

Ньоки з рікоти

 Зважаючи на те, що зло*бучі сирники і зрази у мене досі виходять 50/50 і наша місцева зірка ютубу (хто не знає Світлана Чернова) не помогла, то можна зробити висновки, що з стравами з картоплі і сиру я на Ви.



Але ці ньоки вийшли божественні просто.
Отже, купуємо рікоту (я взяла у Сільпо, головне щоб ніяких крохмалів у складі не було).
Виклали на серветки, щоб увібрали лишню вологу.
На 100 грам рікоти додали 1 жовток, 1,5 гр солі (алілуя ювелірним вагам), 50 гр борошна. Мішаємо це все вилкою, не сильно, щоб не розвинуть клейковину. Змішалося, викладаємо на підпилений борошном стіл, формуємо гладкий шар.
Ділимо його на 2 частини (гострим ножем), і з кожної частини катаємо ковбаску, катаємо посередині, щоб була рівномірна (не так як багети). В мене вийшло в діаметрі десь 2 см.
Ріжемо гострим ножем на ньоки.

Тим часом закипіла вода, посолили. Паралельно поставили сковороду з куском (грам 20-30) вершкового масла, воно має розтанути і почати грітися, коричневіє, посолили, поперчили, додали листя шалфея і гріємо, якщо сильно горить - додати чуть киплячої води обережно.

Ньоки варимо 4 хвилини рівно (ясне діло якщо вони менші чи більші, то час варіюєм).

Викладаємо їх шумівкою в масло (тут важливо, щоб масло було вже готове, інакше не вийдуть). І мішаючи сковороду чуть їх ніби як піджарюєм, буквально 1 хв.

У тарілку, зверху пармезан - обов'язково, і нарізати такими слайсами луччіше.

Все!



Немає коментарів:

Дописати коментар