понеділок, 8 лютого 2021 р.

Турецькі бублики (сіміти)

 Дуже смачні бублики, хоча це звичайне хлібне тісто, але за рахунок того, що вони обварюються в солодкому сиропі, обвалюються в кунжуті  - поєднуються різні смаки. 



Рецепт №1
520 грам борошна
300 мл молока
25 гр свіжих дріжджів
80 гр вершкового масла (розтопити і охолодити)
1 ч.л. солі
5 ч.л. цукру
Все у чашу міксера, замісити (тісто зібралося в шар і гладке), ввести масло і замісити до гладкості.  Достали з міксера і чуть відбити об стіл, бо я пекла на пів порції і важко було міксеру. Залишаємо на відпочинок на 40 хв (збіьльшується у два рази).

1 літр води + 50 гр пекмеса (меласи) не замінюємо медом (він горить). Кунжут підсушити на сковороді.

На один бублик 100 грам тіста. Розкачуємо, довжина сантиметрів 50, можна і менше, формуємо бублик, опускаємо на 20 секунд у киплячий сироп, дістали - обваляли у кунжуті. Кладемо на пергамент, коли вситигне, приплюснути рукою і ще раз сформувати бублик.

Випікати при 230С з паром 12-14 хв, я робила на перевернутій дечці, яку прогріла з духовкою. Вони виросли, тому дуже великими не робити. На 260 гр борошна у мене вийшло 5 бубликів.

Рецепт №2.
550 гр борошна (можна 50 гр цільнозернового)
20 гр свіжих дріжджів
5 гр солі
275 гр води (можна 50/50 з молоком)
Замісити тісто і далі все так само.



Немає коментарів:

Дописати коментар