четвер, 14 січня 2021 р.

Пряничне тісто

 Нижче будуть 3 рецепти пряничного тіста


Рецепт №1.

Тісто не пливе, не росте у духовці.
250 гр борошна
1 яйце
50 мл олії
100 гр меду
100 гр цукрової пудри
2 ст. л какао
1 ч.л. спецій для пряніків
Все змішати міксером, замісити, в холодильник на ніч мінімум.

Рецепт №2
На прикраси, корони, вінки, для гостей і на подарунки
Воно більш м'яке, трохи піднімається в духовці за рахунок соди
100 гр меда
100 гр цукру (коричневого)
100 гр вершкового масла
300 гр борошна
45 гр молока
0,5 ч.л. соди
1 ч.л. спецій для пряніків
Нагріти мед, цукор, масло до кипіння, зняти з вогню. Всипати сухі складники. Замісити і влити молоко. Вимісити. В холодильник.

Рецепт №3.
На ялинку і на святковий стіл.
40 гр меласи
30 гр меду
100 гр цукру неочищеного
100 гр масла
цедра апельсина
1 ч.л. спецій для пряніків
гвоздика 1 шт.
0,5 ч.л. соди
250 гр борошна
1 яйце мілке
0,5 ч.л. солі
Меласа, мед, цукор, масло до кипіння, всипати соду (маса посвітлішає), всипати сухі складники, вимісити, додати яйце, вимісити і в холодильник на ніч. 

Випікати 180С (10-12 хв). Якщо перепеклися трошки, не біда, потім розмякне.

Щоб зробити віконечка. Беремо карамельки звичайні, товчемо (не надто дрібно), вирізаємо отвір, кладемо карамель і печемо все разом.
 



Немає коментарів:

Дописати коментар