четвер, 14 січня 2021 р.

Курячий паштет

 Пекти на водяній бані можна не лише чізкейки, а і паштети.



Печінку не дуже люблю, тому у моєму рецепті паштету її мінімум, а м'яса максимум.
Але з цим рецептом все інакше. Тут лише куряча печінка. А ще карамелізована цибуля тушкована в хересі, багато багато масла (очищеного) і ...все.
Смак цікавий, солодкуватий, але присмаку печінки не відчувається. Зверху заливається маслом з апельсиновою цедрою.
Однозначно спробувати варто!

куряча печінка без плівок - 250 гр
вершкове масло - 20 гр
вершкове масло очищене (гхі) - 150 гр
цибуля шалот - 100 гр
яйця 2 шт
портвейн, херес, мадера - 100 мл
сіль, перець, мускатний горіх за смаком

1. Якщо немає масла гхі, розтопити пачку масла в сотейнику, довести до кипіння (воно розділиться на прозоре і такий білий осад), злити процідивши через марлю лише прозоре, біла частина має затриматися на марлі. Воно має бути кімнатної температури (!)

2. Цибулю шалот (кущівка інша назва, вона менш гірка) порізати дрібно, потомити з невеликою кількістю звичайного масла у сотейнику до напівпрозорого стану, додати хересс і випарити на сильному вогні. Вистудити і поставити в холодильник.

3. Все з холодильника! Куряча печінка без плівок, цибуля, яйця - пробити у блендері на високій швидкості, поступово додати очищене масло, збити до однорідної маси, додати сіль, перець, мускатний горіх за бажанням.

4. Маса по текстурі буде схожа на рідку сметану, процідити через мілке сито. Викласти в невеликі керамічні форми (у мене), накрити фольгою, поставити у ємність з водою і в духовку від 75 до 100С на 2-2,5 години. Більша форма - більша температура.

5. Охолодити. Залити маслом очищеним, можна з апельсиновою цедрою.



Немає коментарів:

Дописати коментар