неділя, 13 грудня 2020 р.

Нюрнбергський пряник

 Можете собі уявити апельсинові і лимонні цукати, тільки не куповані, а зроблені власноруч з неймовірним ароматом, коричневий цукор, багато мигдального борошна, трошки мускату, кориці, гвоздики і ледь відчутний аромат кардамону, ніякого борошна і масла - все це нюрнберзький пряник!



Для мене цей рецепт був відкриттям. Легенда каже, що їх придумав тато для своєї дочки Елізабет, коли вона хворіла. Вони м'які, легкі, прямо тануть у роті.
Варті того, щоб хоч раз спробувати )

3 яйця
100 гр темного коричневого цукру
20 гр меду
щіпка солі
100 гр мигдального борошна (краще з шкіркою)
100 гр борошна з фундука
50 гр грецьких горіхів
75 гр апельсинових цукатв
75 гр лимонних цукатів
цедра апельсину
1 ч.л. кориці
0,5 ч.л. спецій для пряників або по щіпці кардамону, мускату, гвоздики, анісу, коріандра
1.ч.л. какао
3 ст.л. картопляного крохмалю (не кукурядзяного)
1 ст.л. борошна
0,5 ч.л. соди

1. Цукати замочити в ромі на 15 хв. Пробити у пасту.
2. Яйця збити з цукром, медом 4 хв. Додати спеції.
3. Перемішати з горіхами (боошно) і пастою з цукатів
4. Додати крохмаль, борошно і какао - в холодильник мінімум на 2 години.

Викладати ложкою на пергаментний папір (в оригінали на кружочки з рисового паперу), пекти при 150С - 15 хв. Мені здається в моій духовці треба вищу температуру. Вони виходять м'якими.

Можна окунути в шоколад або білу глазур.


Немає коментарів:

Дописати коментар