Здавалось би звичайні страви, як от сирники, зрази чи найпростіші оладки у мене довго не виходили і зараз не завжди виходять.
Я завжди мріяла зробити такі пухкенькі оладки як у садочку ))), знаю що вони дріжджові чи якось на соді ще готують, але цього разу готувала на заквасці. Готувала на пів порції, рецепт на порцію.
200 мл кефіру або молока (молоко брала)
100 гр закваски ( у мене 50% левіто мадре)
100 гр закваски ( у мене 50% левіто мадре)
180 гр борошна
1 яйце (на пів порції теж брала ціле)
40 гр цукру
5 гр солі
Всі змішати, я пробила блендером щоб скоріше, якщо загусте додати води, якщо зарідке борошна.
Залишити на 2 години.
Я залишала на ніч на підвіконні, де прохолодніше.
Зранку не перемішуємо, сковорода на середній вогонь (щб не горіли), змастити олією, викладаємо оладки. Я накривала кришкою, потім перевернули і дожарили без кришки.
Немає коментарів:
Дописати коментар