четвер, 3 грудня 2020 р.

Фугас

 Простий хлібчик, який можна доволі швидко приготувати.



Для мене стало відкриттям, що виявляється форма крюка впливає на якість замішаного тіста. Простий крюк як у мене з кітчена перегріває тісто, а це впливає на якісь клейковинного каркасу, тому дуже важливо використовувати холодну воду у замісі. 

Якщо крюк так званий "свинний хвостик", такої проблеми немає.

Отже,

310 гр води 10 градусів
500 гр борошна
5 гр свіжих дріжджів
11 гр солі
60 гр оливкового масла 

манка 25 гр для обсипки
сир твердий, оливки, томатний концентрат, трави прованські 

Все змішати разом і замісити до гладкого тіста, можна оливкову олію розділити на два (ввести зразу і посля 5 хв місіння). Бажано щоб температура тіста не було вище 24 С. Можна поділити на дві частини і в одну ввести томатний концентрат 30 гр.

Скатали в шар, поставили на 45 хв у миску, обім'яли, знову на 45 хв.

Розділили на дві частини, розкатали качалкою, товщина десь 1 см +- (підсипаємо манкою поверхню), зробили надрізи, поставили на розстойку на 30 хв при 26С.

Змазали оливковою олією, посипали хорошим сиром, оливками, можна порізати в'ялені помідорки.

Розігріла духовку до 250С з перевернутим деком або камнем для випічки. Після розстойки поставили фугас приблизно на 15 хв, він має зарум'янитися але не почорніти.

Немає коментарів:

Дописати коментар