неділя, 22 листопада 2020 р.

Апельсинові цукати

 Люблю ці апельсинові цукати, їх можна зберігати в холодильнику, вони прекрасно йдуть у випічку (у паску і в сирник).

Помила 4 апельсини, 4 надрізи зробила, Зняла шкірку, нарізала полосками. Залила водою, щіпку солі, довела ДО кипіння (не кип'ятити бурно, а до перших бульок).

Відкинула на сито, промила холодною водою.

Так три рази, з сіллю довели до кипіння, промили. Це забирає гіркоту, якщо треба 4 раз так робимо.

250 гр цукру + 200 гр води + шкурки. На маленькому вогні варить до прозорості шкурок, слідкувати щоб вони не розлізлися! Може треба буде більше чи менше цукру, залежно скіки апельсин ти брала. Вкінці додаєм 50 гр меду або інвертного сиропу (щоб не сахарилось).

Остили, в банку, залили цим сиропом і в холодильник. Якщо покрите сиропом може дуже довго зберігатися


Немає коментарів:

Дописати коментар