четвер, 5 листопада 2020 р.

Галета

 Сто раз її пекла, а тільки зараз пишу рецепт.


Маша просить галету з вишнями частіше ніж якусь іншу випічку. Але, крім вишень сюди можна додавати і будь-яку іншу начинку, як солону, так і солодку.

Завжди готую на пів порції, але тут продукти на цілу:

2- 2,5 ст борошна (залежно від того яке тісто ви хочете отримати)
1 ч.л. розрихлювача
0,5 ст олії
0,5 см. кип'ятка
щіпка солі
коричневий цукор для посипки

Далі все просто. Роблю в кітчені. Засипала борошно (зазвичай беру трошки більше), влила олію і кип'яток, замісила тісто.  Воно може здатися м'яким це нічого страшного, потім буде видно яке вам зручніше в роботі.

Загорнула в плівку для відпочинку на пів години.

Далі розкатала (розтянула), посипала сухарями або мигдальним борошном (це якщо начинка мокра дуже, то гарно посипаємо), на центр виклала начинку, краї підгорнула. Посипала цукром.

Пекти при 205С приблизно пів години, серединку начинки закриваю фольгою щоб не згоріла. 

Для начинки.

Розморозила вишні, засипала цукром (роблю на око), коли трошки покипіло, додаю ложку кукурудзяного крохмалю розбавленого у воді, варю до загустіння. 




Немає коментарів:

Дописати коментар