вівторок, 3 листопада 2020 р.

Паштет печінковий

 Я дуже люблю всілякі паштети і намазки, але не дуже люблю присмак печінки у них. 

Тому у мене паштет більше м'ясний, аніж печінковий.



500-600 грам свинини жирнішої
259-300 гр печінки яловичої
1 цибулина велика
1 морквина велика
сіль, перець, ялівцеві ягоди якщо є
масло вершкове

1. Роблю у чавунному казанку. Доволі жирне м'ясо (карковина, наприклад або додаю трошки сала чи бочка) ріжу не великими шматками обжарюю на більшому вогні, виймаю. 

2. Далі додаю вершкове масло (не мало) + додаю цибулю кільцями, тушкую на маленькому вогні до прозорості (додаю тут ще чайну ложку цукру наприкінці).

3. Моркву тру на крупну  тертку, тушу разом ще буквально хв 5.

4. Повертаю в казанок м'ясо, роблю маленький вогонь і ставлю тушкуватися до м'якості м'яса. Якщо є відкрите біло вино чи якийсь коньяк, можна додати. Також дуже добре додати трохи жирних вершків.

5. Окремо на великому вогні жарю печінку обкачану в борошно, буквально по 1 хв з кожної сторони (якщо виділяється кров, це нічого страшного). Додаю цю печінку до м'яса і тушу разом ще хвилин 10-15 (за цей час все доготується). 

6. Коли вистигло перекручую на саму дрібну насадку м'ясорубки (разом з рідиною). Якщо збивати блендером буде трохи не та структура, але як іншого виходу нема, можна і так.

Далі два варіанти, або зразу кладу в посуд і в холодильник, або інколи ще трошки прогріваю паштет на вогні, помішуючи, а зверху заливаю розтопленим маслом (коли паштет вистигне вже).

Тут на фото - масло + апельсинові цукати. Дуже цікавий смак і поєднання, спробуйте!

Немає коментарів:

Дописати коментар