Доволі непоганий, простий у приготуванні, абрикосовий пиріг. Рецепт Iden з кукінга
Він вийшов саме таким, як хотіла.
Готувала на пів порції і, як зазвичай, планувала використати свою форму на 16 см, але потім подумала, що смак саме у тонкому шарі тіста, соковитих абрикосах та сирній заливці.
Тому, взяла форму 20 см і не прогадала. Не посипала зверху цукровою пудрою адже мені і так солодко. Рекомендую спекти хоч раз. До речі, у мене не сортові абрикоси у яких чудово поєднується солодкість з кислинкою.
Отже, продукти на порцію (форма 28 см)
200 гр борошна
125 гр масла
60 гр цукру
1 яйце
1 ч.л. розрихлювача
1. Все крім яйця перетерла в блендері, додала яйце. Збивати чи місити довго не треба, лише до утворення однорідного тіста. Розпластала у пласт, загорнула у плівку і в холодильник. Якщо покласти тісто шаром, то воно охолодиться неоднорідно.
2. Потім розкатала у форму. Я завжди форму застеляю пергаментом (вирізаю круг). Якщо тісто дуже м'яке вийшло, можна просто розподілити його руками. Можна відразу покласти у форму і на пів години в морозилку.
Начинка:
Абрикоси - 500-600 гр. (краще брати не сортові, а звичайні з кислинкою)
сир кисло-молочний 250 гр
сметана 200 гр (або вершки)
яйця 2 шт
цукор 150 гр
крохмал кукурудзяний 50 гр.
цукор коричневий для посипки
3. В оригіналі все (крім абрикос) збивається, білки збивають окремо і вводять у масу. Я просто все (крім абрикос) збила разом.
Викладаємо на тісто абрикоси половинками вгору, посипаємо цукром щедро, заливаємо сирною масою.
Пекла при 190С (верх-низ) - 45 хв. Відкриваємо дверцята, даємо трохи вистигнути, а тоді вже виймаємо пиріг.
Мені дуже сподобався! Пробувала робити із сливами венгерками, то вже не такий яскравий смак, можливо, тому що венгерки в мене були без кислинки.
Немає коментарів:
Дописати коментар