пʼятниця, 21 серпня 2020 р.

Курячі бедра в середземноморському стилі

 Рецепт з блогу "Из Одессы с морковью".


На диво не поганий рецепт, в тому плані, що від магазинної курки важко добитися якогось смаку, але соус його тут додає.

 

 Отже, 
бедра чи гомілки - 4-6 шт.
цибуля - 1 шт
помідори - 2-3  середніх (зняти шкірку, або можна взяти куповані для пасти)
оливки, каперси - штук 10 перших і 5 других
часник, сіль, перецть, трави (орегано, базилік, тим'ян)
в'ялені помідорки (якщо є)

1. Бедра чи гомілки обжарюємо до золотистого кольору (на доволі сильному вогні), потім там же обжарюємо цибульку кубиком (на маленькому, більше томимо тут), додаємо по щіпці травок, часничок - ще пару хвилин на вогні..

2. Далі повертаємо курку в сковороду, накриваємо кришкою на 10 хв. Тим часом знімаємо шкірку з помідор (обдали кип'ятком перед тим), ріжемо на крупні куски,оливки на 2 частини, каперси - все додали до курки, якщо є в'ялені помідри  - сюди ж. Посолили чуть (не переборщити, бо оливки зазвичай мають свою сіль), додали пів чашки кип'ятка або бульйону. 

3. Тримаємо під кришкою на не великому вогні хвилин 20 (якщо куски не великі то і менше). 

4. Потім відкриваємо кришку, збільшуємо вогонь і тримаємо ще 20 хв випарюючи рідину, має вийти соус не рідкий. 

5. Орієнтуємось на готовність м'яса і густину соусу, якщо треба тримаємо більше на вогні, чи додаємо навпаки воду або бульйон. Далі присипаємо свіжими травками, якщо є, і смакуємо! 


Немає коментарів:

Дописати коментар