Я не дуже люблю перець. З'їсти можу в салаті якомусь чи сирий, але от цю закуску обожнюю.
перець червоний м'ясистий
бальзамічний оцет
оливкова олія
сіль, часник
1. Беру 4-5 гарних перців, мию, цілими кладу на дечку застелену пергаментним папером чи у скляну форму, включаю духовку на 230 + верхній гриль і запікаю, перевертаючи, щоб перчик почорнів аж. Звичайно, найкраще це робити на відкритому вогні, дехто запікає прямо на решітці на плиті.
2. Зразу переносимо перці в кульок і міцно закриваємо, потім буде легше зняти шкірочку. Я роблю так: тримаю за хвостик і обережно знімаю, роблю це над посудом де перець далі буде маринуватися, щоб не втратити сік! Якщо сік буде у кульочку, теж переливаємо його у посуд.
3. Перці без шкірки нарізаю на полоски, додаю трошки бальзамічного оцту, оливкової олії (на око, по смаку), солю, додаю дрібно нарізаний часник, струшую і на добу в холодильник.
Далі - роблю грінку, крем-сир, смужку перцю і смачна закуска готова!
До речі, можна запекти такого перцю і заморозити, зимою лише заправити ))
Немає коментарів:
Дописати коментар