вівторок, 5 травня 2020 р.

Шоколадний кекс від Frederic Bau

Шоколад, банани, хороше масло, яйця і зовсім трошки борошна. Структура м'яка (завдяки банану), волога, щось середнє між брауні і просто кексом. Чи то завдяки банану, чи мускатному горіху, але пахне просто неймовірно вже другий день. В міру солодкий, всередині родзинки і молочний шоколад, який додає цікавості. Прекрасно смакує до кави та стаутів ))

Рецепт в інстаграмі у @katyaalex77


До речі, відкрила для себе нове італійське масло Granolo в сільпо. Найбільш термостійке з того що купувала, доволі пластичне, дуже сподобалось! Думаю використовувати його для випічки панетоне, якщо все буде добре.

І ще одне відкриття на сьогодні. Прочитала, що алкалізоване какао не можна використовувати при випічці із содою, лише розпушувач.

Потрібно:

50 мл ром, віскі, коньяк
60 гр родзинки світлі
80 гр шоколад чорний 60%

100 гр масло вершкове
60 гр цукру (в оригіналі 40 білий, 20 коричневий)
1 жовток
3 яйця
200 гр переспілих бананів
40 гр горіхового борошна (у мене мигдальне)
50 гр борошна звичайного
4 гр розрихлювача
150 гр шоколад молочний 40%

Всі продукти кімнатної температури!!!

1. Закип'ятити 100 мл води, влити ром, додати ошпарені родзинки, на повільному вогні випарити рідину (я трохи потримала і злила, не було часу).

2. Розтопити чорний шоколад, додати масло і перемішати (я роблю це у мікро, але топлю імпульсами по 10 сек, якщо ставити довше, то можна перегріти). У чашу міксера, насадка лист, додати цукор, мішати, додати по одному яйця і жовток (маса блистить, низька швидкість). Додати м'яті банани, додати борошне горіхове і друге з розрихлювачем, перемішуємо. Поставити у морозилку на 15 хв ( це робиться для того, щоб масло трохи захололо, тому родзинки і шоколад не впадуть на дно).

3. Виймаємо. Додаємо родзинки і шоколад молочний порубаний на шматочки (або каплі шоколадні). Перемішали, у форму. Пекти при 180С приблизно 45 хв. 

Дістали і натерли мускатного горіха (запах божественний). В плівку і в холод. 



Немає коментарів:

Дописати коментар