Що може бути смачніше печеної качки? Лише гуска!
Напишу як готую я.
1. Спочатку готуємо маринад. На 4 літри води, 100 грам солі, 50 грам цукру, перець горошком (5-6), перець духмяний (3-4), лист лавровий (1-2). Ставимо воду на вогонь, доводимо до кипіння, кидаємо всі спеції, крім листка лаврового, його в самому кінці. Охолоджуємо і кладемо нашу гусочку в маринад принаймні на 1 добу.
2. Далі виймаємо, витираємо, вирізаємо залозу з хвоста (якщо цього не було зроблено), зовсім трошки натираємо сіллю і перцем, залишаємо на годину при кімнатній температурі. Нам треба щоб гуска нагрілась. Кладемо всередину кислі яблука.
3. Духовку на 200С. Гуску в рукав (гусятницю) і ставимо на годину у духовку. Далі температуру зменшуємо до 150 і залишаємо ще на 2 години. В мене за цей час молода гуска була повністю готова, якщо птиця старіша, можливо, треба більше часу. Розрізаю рукав, обмазую верх сумішшю з гірчиці та рідкого меду, ставлю в духовку ще на трошки.
Все!
Напишу як готую я.
1. Спочатку готуємо маринад. На 4 літри води, 100 грам солі, 50 грам цукру, перець горошком (5-6), перець духмяний (3-4), лист лавровий (1-2). Ставимо воду на вогонь, доводимо до кипіння, кидаємо всі спеції, крім листка лаврового, його в самому кінці. Охолоджуємо і кладемо нашу гусочку в маринад принаймні на 1 добу.
2. Далі виймаємо, витираємо, вирізаємо залозу з хвоста (якщо цього не було зроблено), зовсім трошки натираємо сіллю і перцем, залишаємо на годину при кімнатній температурі. Нам треба щоб гуска нагрілась. Кладемо всередину кислі яблука.
3. Духовку на 200С. Гуску в рукав (гусятницю) і ставимо на годину у духовку. Далі температуру зменшуємо до 150 і залишаємо ще на 2 години. В мене за цей час молода гуска була повністю готова, якщо птиця старіша, можливо, треба більше часу. Розрізаю рукав, обмазую верх сумішшю з гірчиці та рідкого меду, ставлю в духовку ще на трошки.
Все!
Немає коментарів:
Дописати коментар