Цей пиріг я вже пекла неодноразово, а це може свідчити лише про одне - він дійсно особливий на смак. Рецепт @kica
Мені найкраще смакує з холодильника, коли постоїть в теплі - теж непоганий і трошки інший на смак, можна додати морозива до сервіровки. Взагалі тут ніби нічого особливого, просто брауні, але тісто штройзель разом із сіллю і надає йому отієї неповторності смаку.
Тісто штройзель (загальна вага 192 гр)
на форму 20 см
45 гр вершкового масла 23,4%
45 гр цукру кассонад 23,4%
1 гр солі 0,5%
56 гр борошна мигдального 29,2%
45 гр борошна 23,4%
1. М'яке масло змішати з цукром до однорідності. Додати сіль, мигдальне борошно, борошно. Швидко змішати до однорідного тіста. Я роблю це в комбайні, місити не потрібно, тільки зібралося більш менш до однорідного стану - готово.
2. Розкатати між двома шарами пергаментного паперу до 3 мм, заморозити. Випікати в кільці 20 см при 160С протягом 15 хв. Вийняти з духовки, зняти і одягнути знову кільце. До речі, мій чоловік просто обожнює це тісто більше за пиріг.
Тісто для шоколадного пирога (загальна вага 498 гр)
125 гр чорного шоколаду 64% 25,1%
125 гр масла вершкового 25,1%
100 гр цукру 20,1%
3 гр морської солі 0,6%
110 гр яєць (2 шт) 22,1%
35 гр борошна
3. Духовку нагріваємо до 170С. Шоколад розтоплюємо, я додаю трошки масла і топлю на водяній бані, додати м'яке масло, сіль- змішати.
Мені найкраще смакує з холодильника, коли постоїть в теплі - теж непоганий і трошки інший на смак, можна додати морозива до сервіровки. Взагалі тут ніби нічого особливого, просто брауні, але тісто штройзель разом із сіллю і надає йому отієї неповторності смаку.
Тісто штройзель (загальна вага 192 гр)
на форму 20 см
45 гр вершкового масла 23,4%
45 гр цукру кассонад 23,4%
1 гр солі 0,5%
56 гр борошна мигдального 29,2%
45 гр борошна 23,4%
1. М'яке масло змішати з цукром до однорідності. Додати сіль, мигдальне борошно, борошно. Швидко змішати до однорідного тіста. Я роблю це в комбайні, місити не потрібно, тільки зібралося більш менш до однорідного стану - готово.
2. Розкатати між двома шарами пергаментного паперу до 3 мм, заморозити. Випікати в кільці 20 см при 160С протягом 15 хв. Вийняти з духовки, зняти і одягнути знову кільце. До речі, мій чоловік просто обожнює це тісто більше за пиріг.
Тісто для шоколадного пирога (загальна вага 498 гр)
125 гр чорного шоколаду 64% 25,1%
125 гр масла вершкового 25,1%
100 гр цукру 20,1%
3 гр морської солі 0,6%
110 гр яєць (2 шт) 22,1%
35 гр борошна
3. Духовку нагріваємо до 170С. Шоколад розтоплюємо, я додаю трошки масла і топлю на водяній бані, додати м'яке масло, сіль- змішати.
Немає коментарів:
Дописати коментар