неділя, 19 травня 2019 р.

Булочки для бургерів

Домашні бургери не можна уявити без домашніх булочок.




360 гр борошна
200 мл молока
Дріжджі свіжі 25 гр або чайна ложка сухих
1 ст. л. цукру
3/4 ч.л. солі
1 шт. яйце
1 ст.л. олії
http://www.kvalimad.dk/page/simple-burgerboller-og-polsebrod/uuid/c389fa6f-4f7c-11e6-ac61-3692890f56e4 тут відео

Все кладу у чашу міксера, замішую тісто. Зразу кажу, воно липкувате, це нормально, підсипати муку не треба. Ставлю у тепле місце на 30 хв щоб піднялося. Ділю на 8 частин і формую круглі булочки, потім розкачую у млинчик 1 см товщиною. Накриваю і залишаю у теплому місці ще на 30 хв.

Духовку розігріваю до 200С, змазую булочки яйцем, посипаю кунжутом. Пекти 10-15 хв.




Другий вид тіста на булочки, від школи Ленотр на сухому молоці

250 гр води
30 гр живих дріжджів
30 гр цукру
25 гр сухого молока
все змішати

150 гр сильного борошна
310 гр звичайного - всього 460 гр борошна

Замісити до повного об"єднання. Додати 10 гр солі і продовжуємо мішати до пластилінової гладкості (5 хв на 1 швидкості кітчена і 10 хв на другій).

Залишаємо на 20-30 хв при кімнатній температурі відпочити. Формуємо булочки (в мене по 100 грам), тут важливо правильно сформувати, ніби натягуючи тісто, я потім зверху ще приплюскую, щоб вони  більш плоскими були.

На розстойку мін на 30 хв (до збільшення вдвоє) при 23С. Змазуємо яйцем, посипаємо кунжутом чи зернятками.

Печемо 12 хв при 220С або 15 хв при 200С, пар в духовку якщо на 220С.

Тут серединка виходить така дещо пластилінова, липкувата, все для того, щоб соус не розмочував нашу булку. Розрізаємо навпіл, змащуємо маслом і піджарюєм. Далі соус і т.д.




Немає коментарів:

Дописати коментар