Рецепт взяла у @katyaalex77
Надзвичайний кекс. На його приготування йде 2 дні, але він вартий цього. Можна приготувати з 200 гр цукру, але спочатку спробуйте із 400. Саме цукор тут надає ту особливу структуру, лаймом просочувати обов'язково!
90 гр вершкового масла
400 гр цукру
4 гр солі
цедра 2 лаймів
130 гр яєць
280 гр борошна
5 гр розрихлювачча
100 гр вершків 33% (всього 260 гр)
17 гр м'яти
1. М'яке масло збити з цукром і сіллю, всипати цедру лаймів і збити. Додати яйця кімнатної температури, перемішати. Додати борошно з розрихлювачем.
Надзвичайний кекс. На його приготування йде 2 дні, але він вартий цього. Можна приготувати з 200 гр цукру, але спочатку спробуйте із 400. Саме цукор тут надає ту особливу структуру, лаймом просочувати обов'язково!
90 гр вершкового масла
400 гр цукру
4 гр солі
цедра 2 лаймів
130 гр яєць
280 гр борошна
5 гр розрихлювачча
100 гр вершків 33% (всього 260 гр)
17 гр м'яти
1. М'яке масло збити з цукром і сіллю, всипати цедру лаймів і збити. Додати яйця кімнатної температури, перемішати. Додати борошно з розрихлювачем.
2.Нагріти вершки, настояти в них м'яту (лише листочки, без гілочок), тобто довести до кипіння, накрити плівкою в контакт і потримати 20 хв. Пробити міксером і процідити (інколи додаю буквально пів ложки перебитої м'яти, так ароматніше). Додати до тіста і вимішати. Викласти у форми і поставити в холодильник на ніч.
3. Випікати при 165С залежно від форм, орієнтовно годину. Я спочатку випікала на режимі верх-низ і він падав. Зараз печу на порцію тіста 1 годину 15 хв, режим конвекція, можна відсадити тоненьку полосочку масла посередині кексу (ідея як у панетоне). Дістати із форм, просочити соком лаймів дуже щедро, присипати пудрою із лайма.
3. Випікати при 165С залежно від форм, орієнтовно годину. Я спочатку випікала на режимі верх-низ і він падав. Зараз печу на порцію тіста 1 годину 15 хв, режим конвекція, можна відсадити тоненьку полосочку масла посередині кексу (ідея як у панетоне). Дістати із форм, просочити соком лаймів дуже щедро, присипати пудрою із лайма.
Немає коментарів:
Дописати коментар