середа, 1 травня 2019 р.

Ліверна ковбаса

Дуже смачна ковбаска, з розряду коли реальність перевершила очікування. Рецепт взяла у Люби Біріної, оригінал - Тетяна М. з сайту емколбаски.
Я готувала на третину порції:
Печінка яловича - 1,5 кг
Свинне підгарля (це щоковина, або шия, тобто жирне м'ясо) - 1,5 кг
Бульйон - 250-300 мл
сіль кухонна - 55-60 гр
Цукор - 4 гр
Перець білий мелений - 2,5 г- замінила чорним
Коріандр мелений - 2,5 г - сипала більше
Цибуля - 30 г - я давала більше

1. Печінку порізати на шматки, залити на 2/3 водою і бланширувати  при кипінні 15 хв.
2. Вийняти печінку, бульйон відлити окремо - все остудити до кімнатної температури, а потім і в холодильнику.
3. Печінку пропустити через м'ясорубку (решітка 2 мм) з цибулею.
4. Додати бульйон, сіль, цукор і приправи - добре перемішати.
5. Підгарля пропустити через м'ясорубку (2 мм) і підмішати її до фаршу.
6. Набити кишки фаршем щільно, не допускаючи попадання повітря і сформувати ковбаски потрібної вам довжини. Кінці щільно перев'язати.

7. Набиту ковбаску опустити в гарячу воду і варити при температурі 80-85 градусів - 40 хвилин (до досягнення всередині батона 72 градусів). Я варила у мультиварці на 80 градусів.
8. Готову ковбасу швидко охолодити під холодною водою, обтерти, вивісити в прохолодному місці на 8-10 годин;



.


Немає коментарів:

Дописати коментар