середа, 1 травня 2019 р.

Горішки із згущеним молоком

Пісочні горішки і якісне згущене молоко повертають у дитинство. Рецепт для окремих формочках, печуться у духовці.


3 стакани борошна (у мене стакан на 250 мл)
2 яйця
1 ст. цукру
250 грам масла
0,5 ч.л. соди
0,5 ч.л. солі

1. Яйця збити з цукром. Масло охолоджене, навіть можна підморозити, тремо на тертці у борошно і перетираємо з ним, робити це треба швидко, бо пісочне тісто не любить тепло. Потім додаємо яйця, сіль і гашену соду, швидко замішуємо тіста, борошна можливо знадобиться трохи більше, залежно від розміру яєць.

2. Охолоджуємо не менше години в холодильнику (якщо сформувати пласт, а не колобок, то процес відбудеться рівномірніше). Далі беремо трохи і формуємо горішки (все інше тісто в холодильнику). Випікаємо при С180 до легкого рум'янцю.

3. Кожен горішок тремо на тертці щоб вирівняти краї. Начиняємо згущеним молоком. 
0,5 л банка вареного згущеного молока
200 грам якісного масла


Немає коментарів:

Дописати коментар