понеділок, 14 січня 2019 р.

Шинка

Моя перша спроба приготування домашньої шинки.



Для маринування використовувала формулу вага м'яса + вага води х 2-3% солі + спеції за смаком і все! Наприклад, вода+мясо= 2 кг,

1. Зварила маринад, охолодила, додала 50% звичайної солі і 50% нітритної від потрібної норми.

2. Маринувала тиждень у холоді, потім дістала, трошки витерла, можна натерти спеціями.
3. Міцно обгорнути харчовою плівкою, прям запакувати, варити в мульті при 80С години 4 до температури всередині шматка 70С, далі не знімаючи плівку швидке охолодження (можна у воду додати кубики льоду), під гніт (обов'язково), лише тоді знімаємо плівку і нарешті готово! Важливо, не можна щоб всередину попала вода, в плівку треба в кілька шарів загорнути.
Що можна вдосконалити:
1. Брати не чисте м'ясо, а з прожилками сала
2. Робити проколи, щоб маринад добрався і до середини шматка м'яса, тоді сірого кольору як у мене не буде.
3. Обов'язково додавати якісь спеції перед варкою.
Про плюси використання нітритної солі у домашньому готуванні:
- допомагає "дозрівати" м'ясу або фаршу і надає того неповторного смаку
- не дозволяє розвиватися патогенній мікрофлорі
- подовжує строк зберігання
- ну і зберігає колір м'яса або ковбаси

Немає коментарів:

Дописати коментар