Фініки були куплені ще у грудні і нарешті я його спекла.
Торт - шоколадна бомба!
Бісквіт з фініками, далі шоколадний мус і шоколадний ганаш з алкогольною ноткою.
До речі, дуже швидко печеться. Якщо хочеться ідеального вигляду - треба обрізати, в мене трохи кривуватий. І відносно недорогий рецепт.
Однозначно вартий уваги!
без муки, без цукру і без масла!!!
Для брауні:
Фініки м'які (!), якщо твердуваті, замочити в теплому чаї - 150 гр
Мука мигдалева - 90 гр
Яйця - 3 шт.
Мед рідкий - 50 гр, або кокосовий чи кленовий сироп
Масло кокосове (розтоплене) - 60 мл (я замінила олією)
Какао - 50 гр (якісне)
сода 1/2 ч.л.
кориця 1/2 ч.л.
сіль 1/4 ч.л.
Торт - шоколадна бомба!
Бісквіт з фініками, далі шоколадний мус і шоколадний ганаш з алкогольною ноткою.
До речі, дуже швидко печеться. Якщо хочеться ідеального вигляду - треба обрізати, в мене трохи кривуватий. І відносно недорогий рецепт.
Однозначно вартий уваги!
без муки, без цукру і без масла!!!
Для брауні:
Фініки м'які (!), якщо твердуваті, замочити в теплому чаї - 150 гр
Мука мигдалева - 90 гр
Яйця - 3 шт.
Мед рідкий - 50 гр, або кокосовий чи кленовий сироп
Масло кокосове (розтоплене) - 60 мл (я замінила олією)
Какао - 50 гр (якісне)
сода 1/2 ч.л.
кориця 1/2 ч.л.
сіль 1/4 ч.л.
1. У блендері перекручуєм фініки, додаємо муку, мед, масло, какао, сіль, корицю і соду - збиваємо до однорідної маси. По одному додаємо яйця, збиваючи кожен раз.
2. Кільце (16 см, можна і 18 спробувати) обгортаємо 2 шарами фольги, я ще на дно кладу круг з пергаментного паперу, змазую ледь олією боки і викладую тісто.
Пекти при 175 С - 18-20 хв, головне не перепекти!
Вийняти з духовки і поставити просто на столі.
Підняти температуру у духовці до 200 С і почати готувати мус.
Для мусу
3 яйця
шоколад 75% - 100 гр
Для мусу
3 яйця
шоколад 75% - 100 гр
1. Яйця розділяємо на жовтки і білки. Шоколад розтоплюємо (я завжди мучуся з водяною банею, бо немає мікро). Якщо в мікро, то топимо короткими імпульсами.
2. Білки збиваємо в крепку піну, до піків збивати не треба, просто до стану коли вона добре тримається і не випадає з миски якщо перевернути.
3. Тими ж вінчиками збиваємо жовтки до легкого посвітління, додаємо охолоджений розтоплений шоколад.
4. Далі до цієї маси додаємо 1/3 білків і легко змішуємо, потім ще 1/3 і знову легко вимішуємо і далі всі білки.
Головне - мус повинен бути пористим і легким.
Викладаємо наш мус на брауні і ставимо в духовку рівно на 8 хв (!).
Далі виймаємо з духовки і не виймаючи з форми залишаємо вистигати.
Для ганаша
шоколад 75% - 60 гр
вода 90 С - 50 мл
Викладаємо наш мус на брауні і ставимо в духовку рівно на 8 хв (!).
Далі виймаємо з духовки і не виймаючи з форми залишаємо вистигати.
Для ганаша
шоколад 75% - 60 гр
вода 90 С - 50 мл
Немає коментарів:
Дописати коментар