неділя, 6 січня 2019 р.

Шоколадний торт з фініків

Фініки були куплені ще у грудні і нарешті я його спекла.
Торт - шоколадна бомба!



Бісквіт з фініками, далі шоколадний мус і шоколадний ганаш з алкогольною ноткою.
До речі, дуже швидко печеться. Якщо хочеться ідеального вигляду - треба обрізати, в мене трохи кривуватий. І відносно недорогий рецепт.
Однозначно вартий уваги!
без муки, без цукру і без масла!!!


Для брауні:
Фініки м'які (!), якщо твердуваті, замочити в теплому чаї -  150 гр
Мука мигдалева - 90 гр
Яйця - 3 шт.
Мед рідкий - 50 гр, або  кокосовий чи кленовий сироп
Масло кокосове (розтоплене) - 60 мл (я замінила олією)
Какао - 50 гр (якісне)
сода 1/2 ч.л.
кориця 1/2 ч.л.
сіль 1/4 ч.л.

1. У блендері перекручуєм фініки, додаємо муку, мед, масло, какао, сіль, корицю і соду - збиваємо до однорідної маси. По одному додаємо яйця, збиваючи кожен раз.

2. Кільце (16 см, можна і 18 спробувати) обгортаємо 2 шарами фольги, я ще на дно кладу круг з пергаментного паперу, змазую ледь олією боки і викладую тісто.

Пекти при 175 С - 18-20 хв, головне не перепекти!
Вийняти з духовки і поставити просто на столі. 

Підняти температуру у духовці до 200 С і почати готувати мус.

Для мусу
3 яйця
шоколад 75% - 100 гр

1. Яйця розділяємо на жовтки і білки. Шоколад розтоплюємо (я завжди мучуся з водяною банею, бо немає мікро). Якщо в мікро, то топимо короткими імпульсами. 

2. Білки збиваємо в крепку піну, до піків збивати не треба, просто до стану коли вона добре тримається і не випадає з миски якщо перевернути.

3. Тими ж вінчиками збиваємо жовтки до легкого посвітління, додаємо охолоджений розтоплений шоколад.

4. Далі до цієї маси додаємо 1/3 білків і легко змішуємо, потім ще 1/3 і знову легко вимішуємо і далі всі білки. 

Головне - мус повинен бути пористим і легким. 
Викладаємо наш мус  на брауні і ставимо в духовку рівно на 8 хв (!).

Далі виймаємо з духовки і не виймаючи з форми залишаємо вистигати.

Для ганаша
шоколад 75% - 60 гр
вода 90 С - 50 мл

Заливаємо водою шоколад і вимішуємо до повного розчинення. Далі збиваємо міксером до посвітління маси, приблизно 2 хв. Залишаємо на 2-3 хв., додаємо ложку столову міцного алкоголю і знову збиваємо ще 2-3 хв. 
Далі викладаємо на торт і вирівнюємо. 

і в холод!
торт за рецептом cakes_spiri з інстаграма

Немає коментарів:

Дописати коментар