неділя, 4 березня 2018 р.

Паштет

Хтось любить паштети, а хтось ні. Але в будь-якому разі - це прекрасна натуральна альтернатива ковбасі. Залишу рецепт по якому готую я.
Я не люблю печінку, тому у мене співвідношення м'яса і печінки 70/30 або 60/30.
Отже:
м'ясо свинина (шия)
печінка яловича
цибуля велика
морква велика
сало, якщо м'ясо пісне

1. Я не пишу вагу продуктів, в мене приблизно на 1 кг м'яса було 300 гр печінки. Ріжу кусками  і обжарюю (на великому вогні) м'ясо у великому казані можна на салі, або трошки олії, якщо воно не жирне, обов'язково додаємо сало, тоді паштет буде ніжніший. 

2. Коли обжарилось, додаю цибулю кільцями, слідкую щоб не підгоріла, вогонь можна зменшити, жарю буквально до прозорості цибулі помішуючи, далі додаю натерту на великій тертці моркву. Також мішаю, солю, перчу. 

3. Окремо на сковороді піджарюю печінку обкачану у борошні, буквально по 1 хв кожну сторону. Відставляю вбік.

Під казаном роблю мінімальний вогонь, накриваю кришкою і ставлю тушитися, хвилин на 20 до мякості (залежить від якості м'яса). Вкінці додаю печінку і разом ще тушу 10 хв.

Коли маса вистигне перекручую на м'ясорубку, по правилах треба перекрутити 2-3 рази, тоді структура буде однорідна, я люблю більш плотну структуру тому перекручую один раз.

Далі можна викинути масу у казан, додати трохи масла вершкового і прогріти масу мішаючи. Можна викласти у форму, також додати масла і запекти буквально 15 хв у духовці 180 градусів.

Немає коментарів:

Дописати коментар