середа, 13 грудня 2017 р.

Різдвяний кекс

Кекс, який мене приємно вразив. Щороку я печу різдвяні кекси, випробовуючи нові рецепти. Якщо минулого року я готувала за цими рецептами, то цього року вирішила, що у моєму арсеналі лишаються кекс "Данді", кекс за рецептом Галини Артеменко, близький за рецептурою до кекса Емілі Дікінсон та з грушами і яблуками, але простіший.
І новинка, яку спекла вчора і вже спробувала.

Привабливість цього кексу полягає у  тому, що його не потрібно вистоювати у холоді, просочувати ромом і взагалі танцювати навкруги :)
Все дуже просто, але просто молю вас не замінюйте інгредієнти, бо це ж буде зовсім не той кекс!!! До речі, рецепт знайшла в інстаграмі у@katyaalex77 Пекла на пів порції, форму потрібно бажано не високу, такі кекси довго печуться.
Температура духовки 150 градусів, випікаємо до сухої зубочистки, у мене пішло десь 1,5 години (половина порції пропікається за 60 хв, все залежить від форми і духовки).
Отже, продукти на 1 порцію:
350 гр чорносливу порізати на кусочки
200 гр родзинок світлих
200 гр родзинок темних
100 мл темного рому
200 гр масла
200 гр темного коричневого цукру (в  мене не було, тому взяла простий,єдина заміна)
200 гр меду бажано гречаного
сік і цедра 2 апельсинів
1 ч.л. суміші спецій на ваш смак (у мене кориця, сухий імбирний порошок, бадьян, гвоздика, духмяний перець)
2 ст.л якісного какао
Ці всі інгредієнти змішуємо у кастрюльці (да, да разом з маслом)  і ставимо на маленький вогонь, доводимо до кипіння і кип'ятимо на маленькому вогні 10 хв. Відставляємо. Залишаємо вистигати на годину-дві.

Далі:
3 яйця
75 гр молотого мигдалю, в мене мука мигдальна
150 гр муки
0,5 ч.л. соди
0,5 ч.л. розрихлювач

Вмішуємо ці складники у нашу суміш сухофруктів, викладаємо у форму, застелену пергаментом і ставимо випікатися!



Немає коментарів:

Дописати коментар