Якщо ви любите паски, панеттоне і взагалі здобну випічку, то ця бріош саме для вас. Дуже смачне тісто, не потребує багато роботи, особливо якщо у вас є міксер і найголовніше навіть на 3 день булочка залишилась ніжна і м'яка. Це рецепт Парі Гаетана.
Я завжди печу невелику кількість на пробу, так можете зробити і ви.
1. Головне - масло має бути якісним, в ідеалі 82% жирності якщо вийде таке знайти, або купуйте найкраще яке знайдете.
2. Всі продукти з холодильника!
3. Дріжджі свіжі, розчиняти не потрібно. Просто кришимо в муку. Дріжджі не повинні потрапляти на сіль.
4. Тісто при вимішуванні не повинно нагрітися вище 24 градуси
5. Температура росстойки не повинна перевищувати 28 градусів.
Отже
300 гр муки
7,5 гр солі, здається що солі забагато, але так потрібно
45 гр цукру
12 гр свіжих дріжджів
180 гр яйця з холодильника
150 гр масла порізаного на шматочки з холодильника
Отже, мішу крюком на 2 швидкості, муку, сіль, дріжджі, цукор і яйця змішати буквально 5 хв. Далі додаємо ВСЕ масло кусочками зразу. Вимішуємо поки тісто не почне відставати від стінок миски, тісто дуууже м'яке, липке, так має бути.
Після замісу обминаємо, я склала 3 рази, сформувала шар і залишила на годину при кімнатній температурі, накривши плівкою.
Далі ставимо на ніч у холодильник.
Якщо ви хочете додати скажімо родзинки у тісто, то робимо це за 5 хвилин до кінця замісу.
Дістаємо наше тісто після ночі з холодильника, буквально чуть посипаємо стіл мукою, викладуємо зразу тісто і розкачуємо.
Я посипала сумішшю хорошого какао, корицею, цукру і додала родзинок та шоколадних крапель. Можна намазати шоколадною пастою, заварним кремом, посипати горіхами що вже фантазія підказує. Скручуємо рулет і кладемо знову в холодильник. Це потрібно для того, щоб потім можна було легко нарізати наші булочки, тому що тісто доволі ніжне і починає липнути.
Я відразу розрізала рулет надвоє і скрутила косу, але це не дуже вдалий варіант бо начинка одразу почала висипатися.
Отже, після 30-60 хв в холодильнику виймаємо рулет і нарізаємо на рівні частинки. Змазуємо форму маслом (я проігнорувала цю пораду і потім пожаліла) и викладаємо (не дуже тісно) наші булочки, тільки не так як вони лежали, а зріз знизу і вгорі виходить.
Змазуємо жовтком і залиишаємо на росстойку. Головне щоб температура була не вище 28 градусів.
Я поставила форму у духовку, на дно поставила кастрюльку і налила гарячої води, вийшла волога росстойка.
Через годину (тут ще залежить від величини булочок, якщо дуже великі, коли готуємо на більшу порцію скажімо то час росстойки треба збільшити) виймаємо форму, включаємо духовку на 180 гр, після нагрівання ставимо випікатися.
У мене пеклися орієнтовно 35 хв, через 20 хв коли верх почав запікатися, я накрила фольгою.
Я завжди печу невелику кількість на пробу, так можете зробити і ви.
1. Головне - масло має бути якісним, в ідеалі 82% жирності якщо вийде таке знайти, або купуйте найкраще яке знайдете.
2. Всі продукти з холодильника!
3. Дріжджі свіжі, розчиняти не потрібно. Просто кришимо в муку. Дріжджі не повинні потрапляти на сіль.
4. Тісто при вимішуванні не повинно нагрітися вище 24 градуси
5. Температура росстойки не повинна перевищувати 28 градусів.
Отже
300 гр муки
7,5 гр солі, здається що солі забагато, але так потрібно
45 гр цукру
12 гр свіжих дріжджів
180 гр яйця з холодильника
150 гр масла порізаного на шматочки з холодильника
Отже, мішу крюком на 2 швидкості, муку, сіль, дріжджі, цукор і яйця змішати буквально 5 хв. Далі додаємо ВСЕ масло кусочками зразу. Вимішуємо поки тісто не почне відставати від стінок миски, тісто дуууже м'яке, липке, так має бути.
Після замісу обминаємо, я склала 3 рази, сформувала шар і залишила на годину при кімнатній температурі, накривши плівкою.
Далі ставимо на ніч у холодильник.
Якщо ви хочете додати скажімо родзинки у тісто, то робимо це за 5 хвилин до кінця замісу.
Дістаємо наше тісто після ночі з холодильника, буквально чуть посипаємо стіл мукою, викладуємо зразу тісто і розкачуємо.
Я посипала сумішшю хорошого какао, корицею, цукру і додала родзинок та шоколадних крапель. Можна намазати шоколадною пастою, заварним кремом, посипати горіхами що вже фантазія підказує. Скручуємо рулет і кладемо знову в холодильник. Це потрібно для того, щоб потім можна було легко нарізати наші булочки, тому що тісто доволі ніжне і починає липнути.
Я відразу розрізала рулет надвоє і скрутила косу, але це не дуже вдалий варіант бо начинка одразу почала висипатися.
Отже, після 30-60 хв в холодильнику виймаємо рулет і нарізаємо на рівні частинки. Змазуємо форму маслом (я проігнорувала цю пораду і потім пожаліла) и викладаємо (не дуже тісно) наші булочки, тільки не так як вони лежали, а зріз знизу і вгорі виходить.
Змазуємо жовтком і залиишаємо на росстойку. Головне щоб температура була не вище 28 градусів.
Я поставила форму у духовку, на дно поставила кастрюльку і налила гарячої води, вийшла волога росстойка.
Через годину (тут ще залежить від величини булочок, якщо дуже великі, коли готуємо на більшу порцію скажімо то час росстойки треба збільшити) виймаємо форму, включаємо духовку на 180 гр, після нагрівання ставимо випікатися.
У мене пеклися орієнтовно 35 хв, через 20 хв коли верх почав запікатися, я накрила фольгою.
Немає коментарів:
Дописати коментар