Нарешті в мене дійшли руки до торта Червоний оксамит. Він у мене звичайно не дуже червоний, бо я збільшила задля смаку кількість какао, відповідно ніяка кількість барвнику не змогла перебити його колір, тим більше що у мене не класичний червоний, а deep pink 

Ох, багато я читала про цей торт і дивлячись на фото думала, ну що там може бути смачного, мені здавалося що бісквіт сухуватий.
Але він зовсім не такий! Вологий, плотний на смак, але не на вигляд і я б сказала що мазкий. Можливо тут роль зіграло те, що крем у мене тільки сир, без додавання вершків. Єдиний мінус - бока дуже кришаться, нелегко його буде вирівняти гарно кремом. Всередину додала карамель яка застоялась у холодильнику, думаю якийсь хрусткий шар з горішками міг би непогано вписатися у цей торт.
Отже, якщо надумаєте, то однозначно пекти!
Я робила це за другий рецептом Андрія Рудькова http://andychef.ru/recipes/red-v/ переписувати приготування я не буду, тому що ніхто краще за автора цього не зробить, якщо детально виконувати всі його рекомендації, то торт неодмінно вийде!
Отже, складники:
масло вершкове - 220 г (до речі можна замінити на олію)
цукор - 395 г
яйця - 2 шт.
молоко 3,5% - 250 гр (я використовувала 70% вершків 10% та 30% води), можна замінити на кефір, ряжанку
мука - 365 г
розрихлювач доктор еткер у мене - 10 гр
какао тільки супер якісне- 10 гр
барвник
1. Ми збиваємо масло кімнатної температури з цукром, по одному додаємо яйця, а далі почергово вливаємо молоко та всю суху суміш (пересіяне какао, муку, розрихлювач). Вкінці додаємо барвник, звичайно що колір тіста має бути яскравішим, адже випічка "забирає" яскравість.
Отже, складники:
масло вершкове - 220 г (до речі можна замінити на олію)
цукор - 395 г
яйця - 2 шт.
молоко 3,5% - 250 гр (я використовувала 70% вершків 10% та 30% води), можна замінити на кефір, ряжанку
мука - 365 г
розрихлювач доктор еткер у мене - 10 гр
какао тільки супер якісне- 10 гр
барвник
1. Ми збиваємо масло кімнатної температури з цукром, по одному додаємо яйця, а далі почергово вливаємо молоко та всю суху суміш (пересіяне какао, муку, розрихлювач). Вкінці додаємо барвник, звичайно що колір тіста має бути яскравішим, адже випічка "забирає" яскравість.
2. Я пекла у кільці та формі, на дно і там і там був пергамент, але наступного разу обов'язково зроблю французьку рубашку, тому що від боків коржі відстали не дуже гладко, а у формі пергамент знявся разом із частинкою коржа. Думаю, треба було більше часу охолодити перед тим як загортати у плівку.
В мене чомусь коржі з боків добряче кришилися, щоб вирівняти його треба буде добряче попрацювати.
3. Крем у мене був сир лаціате + пудра, оскільки готувала для себе, то лінь було купувати вершки. Але це дало певну в'язкість крему, а сюди б хотілося чуть більше легкості, тому однозначно робити сир + вершки.
На фото перша спроба зробити це на темному фоні :)
Немає коментарів:
Дописати коментар