вівторок, 10 жовтня 2017 р.

Чізкейк з дорблю

Місяць тому була у Києві, в кафе-музеї "Таганка" і там спробувала просто божественний чізкейк з дорблю. А може він мені таким здався, бо дуже критично відношуся до того що печу сама, все мені не таке )) А от той чіз був просто довершеним..


І ось на днях нарешті спробувала спекти такий вдома і можу сказати що він мені вдався! От задоволена смаком на 90% :)

Про дорблю. Чим якіснішим буде сир, чим ароматнішим він буде, тим більш виражений смак буде у чізкейка і якщо сир надто ароматний, пропорції можна зменшити.

Про основу. Я чомусь не дуже люблю основу з печива і масла, масло в мене постійно витікає і основа крихка, мабуть не відпрацювала я ще її. Основу можна брати будь яку, яку ви берете для чіза. На цей раз в мене було тісто - залишки із тарт татена. Припустимо, що основа вже є.

Я напишу тут рецепт для мікроскопічного чіза, просто готувала на пробу, пропорції можна буде корегувати. У мене форма 16 см, можна було і меншу, але її поки немає.

Отже,
2 пачки сиру лаціате - 270 гр
цукор - 50 гр
яйце - 1 шт.
вершки 33% - 50 гр
сир дорблю - 45 гр

1.Спочатку ставимо на маленький вогонь вершки і кришимо туди дорблю. Мішаємо до повного розчинення дорблю. Відставляємо.

2. Сир лаціате чи будь який вершковий перекладаємо у миску, додаємо яйце і цукор, просто вимішуємо лопаткою, збивати не треба! Сюди ж домішуємо вершки з дорблю. Викладаємо у форму з основою (форму обов'язово змазуємо маслом), я кілька разів стукнула формою об стіл, щоб вийшли лишні бульбашки повітря.

3. Духовка нагріта до 130 гр., на дно ставимо посудину і наливаємо у неї стакан-два кип'ятку, ставимо чіз і закриваємо.

4. Такий маленький пекла десь 60 хв. Радять перевіряти так, взяти за форму і поворушити, серединка чіза має ворушитися, а краї ні. Я просто залишаю у духовці до вистигання, інколи привідкриваю трошки духовку. Далі на ніч у холодильник.

Перед тим чізи у мене виходили дуже ніжні, а я хотіла плотнішої структури, так ось цей у мене вийшов саме такий.




Немає коментарів:

Дописати коментар