Незвичний і цікавий рецепт варення з перців, коли зготувала побачила нову адаптовану версію від Люба Біріна, але нижче оригінальний рецепт. Для тих хто любить перець і незвичний смак, гостро-солодкий. Чудово смакує до м'яса та сирів.
Отже,
1300 г червоний крупних перців
18 чилі (залежно від гостроти можна додати більше або менше, рекомендую більше)
13 спілих яблук середнього розміру (рекомендую кислі)
1300 г цукру
50 гр білого винного оцту
1 зірочка бадьяну
8 горошин коріандру
3-4 горошини духмяного перцю
1 день вечір. Чистимо яблука, зняти шкіру, вирізати серцевину і порізати. Звичайний перець почистити від зернят та нарізати, гострий так само. Скласти все у кастрюлю і засипати цукром.
2 день. Ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Варити на повільному вогні приблизно 40 хв. Виключити. Змолоти блендером до однорідного стану. Додати бадьян, перець духмяний та коріандр, проварити 15 хв, далі додати оцет, варимо 5 хв. Виключити і дістати зірочку бадьяну.
3 день. Зранку довести до кипіння, розлити по стерилізованим банкам і закрити.
Бадьян можна не додавати кому не подобається його аромат.
Отже,
1300 г червоний крупних перців
18 чилі (залежно від гостроти можна додати більше або менше, рекомендую більше)
13 спілих яблук середнього розміру (рекомендую кислі)
1300 г цукру
50 гр білого винного оцту
1 зірочка бадьяну
8 горошин коріандру
3-4 горошини духмяного перцю
1 день вечір. Чистимо яблука, зняти шкіру, вирізати серцевину і порізати. Звичайний перець почистити від зернят та нарізати, гострий так само. Скласти все у кастрюлю і засипати цукром.
2 день. Ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Варити на повільному вогні приблизно 40 хв. Виключити. Змолоти блендером до однорідного стану. Додати бадьян, перець духмяний та коріандр, проварити 15 хв, далі додати оцет, варимо 5 хв. Виключити і дістати зірочку бадьяну.
3 день. Зранку довести до кипіння, розлити по стерилізованим банкам і закрити.
Бадьян можна не додавати кому не подобається його аромат.
Немає коментарів:
Дописати коментар