субота, 30 вересня 2017 р.

Шоколадний пиріг з рікотою

Якщо ваші діти не люблять сиру, як моя Маша, раджу приготувати такий шоколадний пиріг за рецептом з інстраграму від @ellamartino

Рецепт адаптувала під себе, в оригіналі він готується з рікотою (у нас можна придбати у "Щедрику") і з кокосовим цукром, я замінил на звичайний сир і цукор.

Отже:
250 гр сиру
160 гр цукру
3 яйця
10 г розрихлювача
80 гр шоколаду 60%
30 гр какао (тут важлива якість какао!!!)
20 гр кукурудзяного крохмалю
60 гр муки (можна 80 гр муки без крохмалу)
100 гр масла вершкового

Розігріваємо духовку до 180 гр. На водяній бані розтоплюємо масло з шоколадом (я ставлю на мінімальний вогонь і періодично просто в руках помішую, виключаю коли більша половина маси розтопиться і поки готую щось інше маса розтоплюється повністю).

В окрему миску вибиваємо яйця і збиваємо з цукром до білого кольору на високих оборотах міксера, яєчна маса має вирости мінімум 2 два рази і стати пишною.

Далі додамо сир (краще брати жирний і не перетоплений), або рікоту Щедрик і розтоплене масло з шоколадом.

Окремо в мисці розмішуємо муку, розрихлювач і какао. Додаємо цю суміш до нашої яєчної суміші і збиваємо чи змішуємо до однорідної маси.

Далі перекладаємо масу у форму, я на дно завжди кладу пергамент, потім зручно доставати.

Печемо орієнтовно 40-50 хв, виймаємо з духовки, даємо вистигнути у формі і дістаємо пиріг.

Мені смачно, сир не відчувається, схоже на брауні, але все ж таки ледь відчутний присмак навіть післясмак є. Я зберігаю в холодильнику, краще смакує теплим.

Немає коментарів:

Дописати коментар