Минулого року випробувала борщову заправку з білими грибами. На мій смак просто шикарна річ.
Легко готується: "потрібно взяти кілограм білих старих грибів, стільки ж моркви, по 800 г. цибулі та зеленої петрушки з корінням, додати 600 г. солі. Усе це в сирому вигляді перекрутити на м'ясорубці, скласти в банки і поставити на місяць в холодильник."
Коли варю борщ (будь-який) вкінці приготування хвилин за 10 додаю 1 ст. л. на кастрюлю заправки (перед тим не солити), можна додавати і більше (залежить від кастрюлі), але оскільки вона дуже солона то це треба контролювати.
плюсів маса
+ легко готувати
+ легко зберігати (за цілу зиму в мене з нею нічого не сталося)
+ фактично можна не додавати якихось іншим приправ
+ завправка надає неповторного грибного аромату
+ заправка надає готовій страві особливий "мякий" смак
+ для мене ще плюс що тут є корінь петрушки, а зазвичай мені його лінь додавати в борщі/супи
Хоча ради справедливості варто додати що петрушка таки перебиває грибний запах і зазвичай її не радять додавати до грибних страв, але у нас все таки просто заправка.
Цього року зробила з 300 гр солі, побачим як буде стояти..
Немає коментарів:
Дописати коментар