Деруни традиційна страва, мабуть всі вміють їх готувати, але на всяк випадок залишу рецепт.
Для дерунів важлива якість картоплі. Чим смачніша картопля, чим менша вона водяниства - тим смачніші деруни.
Для дерунів у духовців беремо 50/50 варена картопля (зварена половинками, потім її треба розім'яти, головне вона має бути суха, тобто вчорашнє пюре не дуже підійде). І сиру картоплю треба потерти на мілку тертку і відцідити рідину.
Потерти також одну цибулину, додати одне яйце, сіль, перець за смаком. Тісто має вийти густе таке, яке можна взяти руками і сформувати деруни. Всередину за бажанням можна додати бринзу чи просто сир.
Випікаємо в духовці на 200 градусів, деко я застеляю пергаментним папером і трошки змащую олією, коли підпеклися, перевертаємо на другий бік.
Для дерунів важлива якість картоплі. Чим смачніша картопля, чим менша вона водяниства - тим смачніші деруни.
Для дерунів у духовців беремо 50/50 варена картопля (зварена половинками, потім її треба розім'яти, головне вона має бути суха, тобто вчорашнє пюре не дуже підійде). І сиру картоплю треба потерти на мілку тертку і відцідити рідину.
Потерти також одну цибулину, додати одне яйце, сіль, перець за смаком. Тісто має вийти густе таке, яке можна взяти руками і сформувати деруни. Всередину за бажанням можна додати бринзу чи просто сир.
Випікаємо в духовці на 200 градусів, деко я застеляю пергаментним папером і трошки змащую олією, коли підпеклися, перевертаємо на другий бік.
Немає коментарів:
Дописати коментар