середа, 6 вересня 2017 р.

Деруни в духовці

Деруни традиційна страва, мабуть всі вміють їх готувати, але на всяк випадок залишу рецепт.

Для дерунів важлива якість картоплі. Чим смачніша картопля, чим менша вона водяниства - тим смачніші деруни.

Для дерунів у духовців беремо 50/50 варена картопля (зварена половинками, потім її треба розім'яти, головне вона має бути суха, тобто вчорашнє пюре не дуже підійде). І сиру картоплю треба потерти на мілку тертку і відцідити рідину.

Потерти також одну цибулину, додати одне яйце, сіль, перець за смаком. Тісто має вийти густе таке, яке можна взяти руками і сформувати деруни. Всередину за бажанням можна додати бринзу чи просто сир.

Випікаємо в духовці на 200 градусів, деко я застеляю пергаментним папером і трошки змащую олією, коли підпеклися, перевертаємо на другий бік.





Немає коментарів:

Дописати коментар